În luna septembrie, la medici de familie

Trei controale ale CAS, toate soldate cu sancțiuni

Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a refuzat să plătească 4 concedii medicale prescrise de medici specialiști întrucât aceștia nu au respectat legea cu privire la eliberarea certificatelor medicale. De asemenea, CAS a aplicat și un avertisment unui medic specialist, din același motiv.
 

Aceste măsuri au fost luate în urma controalelor efectuate de această instituție la furnizorii de servicii medicale, în luna septembrie, când s-au desfășurat 7 controale în total, 3 la medici de familie, 3 la medici specialiști din ambulatoriul de specialitate și un control la un furnizor de îngrijiri medicale la domiciliu. CAS a constatat că medicii de familie verificați nu au respectat protocolul de prescriere a medicamentelor, astfel că a aplicat măsuri de recuperare a circa 12.000 lei, sumă reprezentând valoarea medicamentelor respective. Un medic de familie trebuie să dea înapoi CAS circa 900 de lei, fiindcă a raportat servicii pe care nu le-a efectuat, iar în cazul a doi medici de familie s-au aplicat măsuri de recuperare a sumei de 179 lei, bani reprezentând contravaloarea rețetelor medicale offline neintroduse în sistemul informatic. Tot în perioada menționată, în timpul controalelor s-a constatat că un asigurat a beneficiat de rețete compensate 90% din prețul de referință, fiindcă a declarat la medicul de familie că are o pensie mai mică de 700 lei și nu mai are alte venituri. Conform bazei de date de la Finanțe, s-a depistat însă că persoana respectivă avea și alte venituri impozabile, nu doar cele din pensie, astfel că trebuie să restituie CAS circa 86 de lei. În cazul unui medic de specialitate din asistența medicală ambulatorie s-a constatat că nu a respectat programul de lucru declarat la CAS Suceava, astfel că i s-a aplicat sancțiunea de diminuare cu 5% a valorii minim garantate a punctului, pentru luna în care a fost prins pe picior greșit. Aceeași neregulă a fost depistată și la furnizorul de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu verificat, care a primit doar „avertisment”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI