Dacă negocierile nu vor eșua

Thermonet va prelua transportul și distribuția agentului termic abia din primăvară

> „Nu ne dorim foarte mult această activitate, pentru că nu este una care să producă vreun profit”, a declarat Adrian Bodea, președintele Consiliului de Administrație Adrem Invest
 

Negocierile dintre comisia specială a autorităților locale sucevene și societatea comercială Thermonet, în vederea delegării gestiunii serviciului de transport, distribuire și furnizare a agentului termic ar putea fi încheiate la jumătatea lunii noiembrie. Adrian Bodea, președintele Consiliului de Administrație al grupului de firme Adrem Invest, a declarat, la Suceava, că la această dată discuțiile se află în derulare. „Am oferit un preț foarte bun, am negociat o mare parte din contract și urmează ca acesta să fie finalizat și supus, înspre aprobare, Consiliului Local. Dar toate acestea se desfășoară în timp, de aceea ar urma ca noi să semnăm contractul la mijlocul lui noiembrie”, a precizat Bodea. Oficialul Adrem Invest a subliniat că, astfel, o eventuală preluare de către Thermonet a serviciului de transport și distribuire a agentului termic, în plin sezon rece, ar pune în pericol asigurarea apei calde și încălzirii. Aceasta mai ales în situația în care Termica, prin diferite mijloace, s-ar opune demersului respectiv, ținând cont și de faptul că o parte din patrimoniul care servește prestării serviciului cu pricina se află în proprietatea acestei din urmă societăți comerciale. „Noi vrem să ajutăm orașul, prin a prelua și transportul, și distribuția. Nu ne dorim foarte mult această activitate, pentru că nu este una care să producă vreun profit. Este o activitate care se face pro bono. Dar din dorința de rezolva problema am prelua și această activitate. Trebuie să răspundem la necesitățile iernii și, de aceea, trebuie să acceptăm ca Termica să rămână, în această iarnă, transportator și distribuitor”, a arătat Adrian Bodea. Precizăm că, după două etape de licitație pentru delegarea prin concesionare a serviciului de transport, distribuire și furnizare a agentului termic, la care nu s-au înscris minimum 3 competitori, la negocieri au fost invitați prestatorul titular Termica Suceava, cât și Thermonet Suceava, societate nou constituită cu sediul social pe strada „Energeticianului” din Suceava și având ca acționari pe Adrem Invest București (51%) și Elsaco Botoșani (49%). Cele două firme au participat la ambele etape ale licitației, însă, din start, Termica a fost declarată neeligibilă pe motiv de insolvență și de datorii mari la bugetul consolidat al statului. Pe de altă parte, dată fiind aprobarea planului de reorganizare a societății comerciale Termica, Autoritatea Națională pentru Reglementarea Serviciilor Comunale a recomandat suspendarea procedurii de delegare a gestiunii până la definitivarea procesului de reorganizare a firmei în cauză. Însă, Consiliul Local Suceava a hotărât continuarea parcursului legal, prin deschiderea plicului cu oferta Thermonet și demararea negocierilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: