Pârjol la o gospodărie particulară din cauza proprietarului

> Flăcările au înghițit în toiul nopții șura și adăpostul de animale > Tot necazul a pornit după utilizarea focului pentru arderea resturilor vegetale
 

Flăcări înalte de câțiva metri au izbucnit în noaptea de joi spre vineri într-o gospodărie particulară de pe raza localității Grămești, județul Suceava, înghițind în câteva clipe mai multe anexe. Pârjolul a izbucnit aproape de ora 21, în ajutor fiind solicitați militarii din cadrul subunităților de pompieri din Siret și Rădăuți care au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea și lichidarea acestuia. Potrivit datelor obținute de la Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, la sosirea echipajelor incendiul se manifesta violent în interiorul adăpostului de animale și al șurii precum și la acoperișul construcțiilor, existând pericolul de propagare a acestuia la alte anexe din curte și mai ales la casa de locuit, situate în imediata vecinătate. Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca flăcările să fie stinse fără a se extinde, dar lupta cu ele a fost dusă până aproape de miezul nopții. Din păcate, din cele două construcții s-a ales doar scrumul, focul distrugând și aproximativ 2,5 tone de furaje și circa 5 metri cubi lemn de foc. Conform surselor citate, „incendiul s-a produs ca urmare a nerespectării de către proprietar a normelor de securitate. Acesta nu a supravegheat focul deschis pe care l-a aprins pe raza gospodăriei sale în vederea arderii resturilor vegetale rezultate în urma curățeniei efectuate prin gospodărie și grădină”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: