O raritate națională

Sucevean urmărit general, ajuns în arest pentru furt calificat și lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate

Polițiștii suceveni l-au introdus joi, în arestul IPJ, pe Adrian I., de 31 de ani, din Suceava, acuzat de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate, fiind, sub acest ultim aspect, unul dintre primele cazuri din țară.
 

Magistrați ai Judecătoriei Suceava emiseseră în luna martie a.c. un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, pe numele acestuia, dar individul a dispărut înainte de a fi introdus în arest, astfel că, prin dispoziția IGPR, a fost dat în urmărire generală. Recent, el a reapărut pe meleagurile natale, polițiștii de la Investigații Criminale au aflat aceasta, iar măsura luată de instanță în primăvară a putut fi executată. Se poate spune despre Adrian I. că a devenit un infractor de cea mai joasă speță. În data de 13 martie, aproape de miezul nopții, el a văzut pe strada Ion Neculce din Suceava un bărbat căzut la pământ în agonie. Nu s-a aplecat spre el să vadă dacă poate da vreun ajutor muribundului, ci doar ca să-i golească buzunarele. Din buletinul omului a luat și adresa lui de domiciliu, iar cu cheile găsite asupra nenorocitului căzut în drum, s-a dus acasă la acesta de unde a mai furat câteva bunuri. La puțin timp după ce a fost buzunărit, bărbatul, identificat mai târziu ca fiind Cristian Dascălu, de 44 de ani, din Suceava, a murit, o persoană sesizând în acea noapte existența cadavrului său pe strada Ion Neculce. „În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că moartea lui C. Dascălu nu s-a datorat săvârșirii unei infracțiuni, având cauze patologice, însă în momentul în care acesta era căzut, i-au fost sustrase mai multe bunuri și cheile de la apartament de către un bărbat identificat ulterior ca fiind Adrian I., de 31 de ani, din Suceava. Mai mult, acesta nu a acordat ajutor persoanei care ulterior a decedat și nu a sesizat faptul că aceasta se află într-o situație de risc”, a rezumat Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, împrejurările faptelor pentru care Adrian I. a intrat după gratii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: