S-au schimbat majoritățile

Anunțul făcut, vineri, de Consiliul Județean Suceava, conform căruia un număr de 12 consilieri județeni PNL, PDL și PPDD au părăsit partidele pe listele cărora au candidat și au fost aleși anunță mutări politice imediate și în localități ale județului.
 

Astfel, intrarea Cristinei Teodorovici în PSD lasă PNL fără președinte al organizației județene a femeilor liberale, mai ales că se afla în grupul restrâns de conducere al PNL Suceava, fiind un apropiat al președintelui PNL Suceava, deputatul Alexandru Băișanu. Este probabil ca foarte mulți directori de școli puși în funcție de PNL să acționeze în continuare în favoarea PSD. În cazul lui Brîndușel Nichitean, care a fost supranumit „tractorașul”, datorită puterii sale de muncă politică în special în zona rurală, achiziția va aduce probabil consilieri locali liberali spre PSD. Faptul că Raul Rotaru a părăsit PNL, arată că primarul orașului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, încearcă o izolare de ACL și o apropiere de PSD, fără însă ca el să demisioneze din partid. Rotaru este un apropiat al lui Ursaciuc, fiind promovat de acesta și dorit de primarul de Gura Humorului pe lista de candidați la parlamentarele din 2012, iar pentru că acest deziderat nu i-a reușit a încercat să-l impună, fără succes, ca vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava. Demisia lui Bogdan Boncheș din PDL arată că și primarul municipiului Vatra Dornei, Ioan Boncheș, tatăl consilierului județean, se pregătește de o revenire în PSD. Acesta a candidat, fără succes, în anul 2008 din partea PSD la funcția de primar, iar în 2012, când PDL era pe un trend descendent, a reușit să câștige Primăria candidând din partea democrat-liberalilor. Un alt aspect de semnalat este că dreapta politică a zonei municipiului Câmpulung Moldovenesc a ales independența. Astfel, consilierul județean PNL Ioan Piticari, implicat în dosarul fraudei de la APIA Suceava, s-a declarat independent, alături de un alt liberal, Gheorghe Ghișovan. Fostul candidat PDL la funcția de primar al municipiul Câmpulug Moldovenesc, Cristian Cuciureanu, directorul Colegiului Silvic, a renunțat și el la carnetul de membru PDL și a devenit independent. Aceste demisii prefigurează și o posibilă plecare din PDL spre independenți a actualului primar al municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, fost membru PDL, dar trecut la PNL (USL) pentru a câștiga funcția de primar la alegerile din 2012, alocată prin negocieri pentru PNL. Prin plecarea celor trei consilieri județeni PPDD din partid, această formațiune politică aproape că dispare din județul Suceava. PPDD a pierdut astfel toate funcțiile alese din Consiliul Județean Suceava, iar în această situație în CJ Suceava vor exista doar două grupuri politice: PSD și ACL.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: