România violentă

De curând, UNICEF a lansat un raport intitulat „Ascuns la Vedere”, considerat a fi „cea mai mare compilație de date referitoare la violența împotriva copiilor realizată vreodată” și care „arată amploarea zguduitoare a abuzului fizic, sexual și emoțional la care sunt supuși copiii”, totodată UNICEF propunând lumii întregi șase strategii de prevenire și reducere a îngrijorătorului fenomen. Analiza a avut la bază informații obținute din 190 de țări, iar România are un profil nefast foarte bine evidențiat în acest tablou.
 

L.D. CLEMENT

E suficient a spune, potrivit raportului, că, la noi, o greșeală a copilului are ca răspuns, din partea a 54% dintre părinți, ridicarea vocii, iar din partea a 11%, pălmuirea sau trasul de păr. În România, pentru eșantionul de vârstă 11-15 ani, 6 din 10 elevi recunosc că îi „brutalizează” pe alții. În aceeași Românie, în anul 2011 erau raportate (acestea fiind doar informațiile devenite oficiale!) aprox. 11.000 de cazuri de violență împotriva copiilor (preponderent în formele de neglijare, abuz emoțional, fizic și sexual). În opinia noastră, departe de a vorbi doar despre părinți violenți și/sau copii violenți, raportul dezvăluie o populație violentă în ansamblul său… (Într-o ediție viitoare, vom publica o sinteză a informațiilor cuprinse în raportul UNICEF.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: