„Sunt condamnat să fac parte din echipa majorității“

Spune edilul-șef Ion Lungu care, deși membru al PDL, anunță că rămâne independent politic până la sfârșitul mandatului de primar
 

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat miercuri că se pliază la orice majoritate în Consiliul Local pentru că este interesat să se facă cât mai multe lucruri în oraș. „Sunt condamnat să fac parte din echipa majorității. Nu poți face o strategie fără primar, dar nu neglijăm nici minoritatea” a spus edilul-șef sucevean, într-o conferință de presă. Întrebat dacă va folosi prevederile OUG 55/2014 (ce permite aleșilor locali să renunțe la partidul pe listele căruia au candidat fără să-și piardă mandatul) pentru a-și înregistra oficial independența politică, Lungu, care este membru PDL, a răspuns: „Nu este exclus. Rămâne de văzut dacă am să-mi declar independența în mod oficial. Să vedem cum se derulează lucrurile cu legea aceasta, unde e contestată, cum e contestată”. El a menționat că, cel mai probabil, va rămâne independent politic până la sfârșitul mandatului de primar, dar că la un moment dat va reintra în politică. Primarul Sucevei a evitat să spună dacă va susține public unul dintre candidații la Președinția României. Ion Lungu a renunțat la toate funcțiile politice imediat după ce a fost reales primar în 2012 și a anunțat că se va ocupa doar de administrație și nu de politică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: