Imnul Național al României, sărbătorit și la Suceava

Este ascultat de fiecare dată când un sportiv român reușește clasarea pe prima poziție a podiumului în cadrul diverselor competiții internaționale, se aude când președintele țării participă la vizite oficiale peste granițele noastre, îl auzim când televiziunea națională își începe sau își închide programul, iar, mai nou, este intonat și la începerea orelor de curs în unitățile de învățământ.
 

Ziua Imnului National – 29 iulie 2014

Imnul Național al României, “Deșteaptă-te române”, a fost interpretat prima dată în 1848, fiind scris de Andrei Mureșanu pe muzica semnată de Anton Pann, devenind imnul țării noastre după Revoluția din 1989. Data de 29 iulie a fost decretată ziua lui, iar oficialități din toată țara s-au grăbit să organizeze diferite manifestări, iar municipiul Suceava nu putea lipsi, pe parcursul zilei de ieri, din lista localităților unde au avut loc astfel de acțiuni. Astfel că, de la ora 10, manifestările au început în Piața Steagurilor din municipiul reședință de județ, situată în imediata apropiere a Palatului Administrativ. Alături de reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Florin Sinescu, au participat reprezentanți ai administrației publice locale și județene, șefi de instituții și ai structurilor MAI și MApN, alături de trei detașamente de militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Suceava și Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Suceava. După oficierea unei slujbe religioase susținută de un sobor de preoți ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, cei prezenți au ascultat alocuțiunile despre importanța zilei de 29 iulie și a Imnului Național, pentru ca apoi să asculte imnul. Prilej pentru mulți dintre cei prezenți de a spune că poate acum mai mult ca niciodată ar trebui să punem în aplicare îndemnurile din versurile acestuia…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: