180 de ani de existență a Solonețului Nou

Uniunea Polonezilor din România organizează, sâmbătă, 19 iulie a.c., în localitatea Solonețu Nou, festivitățile prilejuite de împlinirea a 180 de ani de la întemeierea satului de către muntenii polonezi și a 90 de ani de la înființarea parohiei romano-catolice.
 

Potrivit organizatorilor, manifestările încep la ora 10, cu întâmpinarea oaspeților la intrarea în Solonețu Nou și deplasarea lor spre biserică. Aici va avea loc, la ora 11, Sfânta Liturghie solemnă concelebrată de Petru Gherghel – episcopul diecezei de Iași, asistat de preoți din decanatul de Bucovina cu părintele decan Iosif Păuleț. Următorul moment va fi dedicat inaugurării noii Case Polone, în cadrul căreia va fi lansată monografia bilingvă a Solonețului Nou, scrisă de pr. Alfons Zielonka, fiu al satului, aflat în prezent la doctorat la Universtitatea Catolică din Lublin. Manifestările se vor încheia cu un program de cântece și dansuri în interpretarea ansamblului „Solonczanka”. La festivități vor lua parte, printre altele, două ansambluri din Polonia, „Dolina Nowego Solonca” și „Tajdany”, ale căror membrii sunt urmași ai soloncenilor care s-au repatriat în Polonia în anii 1946 și 1947.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: