Definitivat la Suceava

Un candidat a fost eliminat, 26 au absentat, iar 57 s-au retras pe parcursul probei

Examenul de definitivat s-a desfășurat ieri la Colegiul Tehnic “Samuil Isopescul” pentru 288 de cadre didactice din tot județul Suceava, dintre cele 367 care îndeplineau condițiile de participare.
 

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Suceava au informat că 26 de candidați au absentat, alți 57 s-au retras pe parcursul probei, iar un candidat a încercat să copieze și a fost eliminat din examen. A fost și un caz special, cel al unui candidat cu deficiențe de auz, care dădea proba la religie, care a avut nevoie de un interpret mimicogestual prin care i s-au transmis anumite informații suplimentare despre probă. Peste 400 de dosare au fost înregistrate în etapa de înscriere la definitivat, la final fiind validate 367 de dosare. Lucrările candidaților au fost transportate ieri în centre naționale de evaluare, a căror destinație trebuie să fie secretă. Reamintim că în etapa de înscriere la definitivatul din acest an au fost înregistrate 404 dosare. Cei mai mulți participanți la acest examen sunt învățători – 55, urmând profesorii de educație fizică – 49, educatoarele – 44, profesorii de română – 38 și cadrele didactice care predau discipline tehnice. Pentru a putea participa la proba scrisă a examenului, un candidat trebuie să fi obținut minimum media 8 la inspecțiile la clasă. În afară de aceasta, candidații trebuiau să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții: să fi avut calificativul parțial pentru anul școlar în curs „bine” sau „foarte bine”, un stagiu efectiv de predare la catedră de cel puțin un an (sau ore de predare echivalente normei de un an) ca personal didactic calificat conform studiilor absolvite. La data de 19 iulie vor fi afișate primele rezultate, iar în perioada 19-20 iulie vor fi înregistrate contestațiile și trimise în centrele de evaluare, unde vor fi rezolvate între 21 și 23 iulie. Pe 24 iulie vor fi afișate rezultatele finale, iar în ziua următoare vor fi transmise către Ministerul Educației, care va valida rezultatele. În perioada 10-14 iulie inspectoratele școlare vor elibera adeverințele de promovare a acestui examen.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: