Sute de artiști din șase țări vin la sfârșitul săptămânii la Câmpulung Moldovenesc

Sute de artiști din șase țări sunt așteptați la sfârșitul săptămânii la Câmpulung Moldovenesc, la cel mai mare festival folcloric din zonă, „Întâlniri bucovinene”, aflat la a 25-a ediție.
 

Festivalul Internațional de Folclor „Întâlniri bucovinene” se desfășoară anual, în urma acordului încheiat între țările participante: Polonia, Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, România și Slovacia. Formațiile participante din străinătate sunt „Volgyseg Egyuttes” (Ungaria), „Dolina Nowego Solonca”, „Dawidenka”, „Tajdany” (Polonia), „Oberih”, „Cheremshyna”, „Berehynia”, „Cervona Kalyna”, „Yuzhynetski Molodychki”, Corul bărbătesc „Ispas” și Orchestra „Semerichka” (Ucraina), Ansamblul de dansuri „Stejărelul”, din Cimișlia, Ansamblul folcloric „Strămoșii”, din Miclăușeni, și Ansamblul folcloric „Boțnenii”, din Bordar (Republica Moldova). Ansamblul de călușari „Romanați”, din Caracal, este invitatul tradițional din țara noastră. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural Bucovina și Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc, în parteneriat cu Agenția Națională de Turism, locația evenimentului fiind Stadionul din Câmpulung Moldovenesc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: