Fostul șef al Poliției de Frontieră Siret, Nelu Fediuc, trimis în judecată

Fostul șef al Poliției de Frontieră Siret, comisarul-șef Nelu Fediuc, va fi judecat în stare de libertate. Cel puțin așa au decis pe parcursul zilei de ieri procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava.
 

Conform unui comunicat de presă, Nelu Fediuc va fi judecat într-un dosar în care este acuzat de sprijinirea sub orice formă a unui grup infracțional în vederea săvârșirii de infracțiuni, 4 infracțiuni de abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu și luare de mită. În același dosar mai sunt acuzate alte 34 de persoane, dintre care și numeroși angajați ai Biroului Vamal Siret. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, fostul șef al vămii siretene a făcut parte în perioada 19.08.2008 – 03.03.2009 dintr-un grup infracțional organizat, condus de Dumitru Horga, preot în localitatea Cândești, județul Botoșani, din care mai făceau parte, pe lângă angajații din structurile de stat, dascălul de la parohia preotului botoșănean, precum și fiul acestuia. “Grupul infracțional acționa după regulile convenite între funcționarii publici, care, urmărind realizarea unor foloase materiale cu evident caracter patrimonial, își încălcau atribuțiile de serviciu favorizând traficul de produse accizabile prin Vama Siret. Persoanele ce tranzitau frontiera de stat reveneau în România cu importante cantități de țigări, ce au fost revândute cu precădere unor distribuitori din municipiul și județul Botoșani, dar și în județul Suceava” se mai arată în comunicat. Fiecare transport se efectua pe baza informațiilor furnizate de Nelu Fediuc, în funcție de planificarea în serviciu a lucrătorilor din Punctul de Trecere a Frontierei Siret, astfel fiind introduse în România aproape 300.000 de pachete de țigări de contrabandă de proveniență ucraineană, creându-se un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de peste 1.581.000 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză și anume sechestrul asupra bunurilor mobile sau imobile aflate în proprietatea inculpaților.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: