Cui i-e frică de legea amnistierii?

Deputatul minorității rome, Nicolae Păun, inițiator al Legii amnistierii, care a participat, joi, la Suceava, la inaugurarea noului sediu al Asociației Partida Romilor Pro Europa Suceava, consideră că a fost o mare greșeală că a fost modificată forma inițială a acestei legi, prin care s-a schimbat nivelul pedepselor până la care intră în vigoare prevederile legii.
 

„Opinia mea este că a fost o mare greșeală faptul că s-a intervenit pe fondul acestei legi în sensul în care s-a mărit nivelul de amnistie și de grațiere. Trebuia să rămână acolo așa cum l-am propus eu și atunci cred că eram într-o altă fază”, a spus deputatul. Păun a mai arătat că acum legea nu a fost trimisă în plen tocmai ca să nu primească vot de respingere, deși Comisia juridică a dat raport de adoptare. „Eu cred că ar fi bine să o reluăm și să încercăm să nu ne blocăm cu gândul că o să vină campania prezidențială. Nu domnule, și acolo sunt oameni, familiile lor suferă. Care e problema? Dacă e să ieși președintele României, ieși și dacă o dai și dacă nu o dai. Dacă e să nu ieși, nu ieși. E simplu”, a spus deputatul minorității rome. El susține că a fost o mare greșeală că legea nu a fost încă adoptată și că va milita în continuare pentru ca această lege să primească un vot favorabil. „Să revină la forma inițială legea, să existe un nou raport favorabil cu forma inițială a legii, să intre acum la plen cu raport favorabil de la Comisia juridică și să primim un vot favorabil în plen. Dacă președintele Băsescu nu o va promulga e un alt aspect, dar eu cred că o va promulga”, a conchis Nicolae Păun. Legea amnistierii a fost scoasă anul trecut de pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților, iar apoi a fost retrimisă Comisiei juridice care a dat un aviz favorabil de adoptare. Proiectul legii nu a mai fost introdus pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților, iar conducerea Camerei Deputaților a respins, la începutul lunii mai, solicitarea liderului grupului liberal, George Scutaru, care a cerut introducerea legii pe ordina de zi pentru respingere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: