Impas

Doar 28% dintre români susțin ideea eutanasierii maidanezilor, este una dintre concluziile unei cercetări recente realizată pentru o asociație de protecție a cățeilor. Rezultat probabil previzibil, în sensul că era/este de așteptat ca majoritatea să fie potrivnică „soluției” radicale. Dar nu acesta ar fi aspectul cel mai interesant, ci informațiile despre (alte) variante de rezolvare a situației, din perspectiva contribuabililor (și nu a „decidenților”). Rezultă că numai 7% ar intenționa să „adopte” un câine (iar de la intenție la faptă, cale lungă este); 58% sunt de părere că nu administrațiile locale ar trebui să suporte cheltuielile legate de gestionarea maidanezilor; 63% ar fi de acord cu sterilizarea (dar nici aceasta nu-i ieftină)…
 

L.D. CLEMENT

S-ar părea, așadar, că și în zona publicului opiniile sunt destul de diverse (iar unele contrare), situație care aproape că legitimează faptul că, deși subiectul este mai mereu ținut la cald, rezultate concrete nu se prea văd, iar orașele noastre rămân în continuare niște sate… cu câini slobozi. Altcumva privind lucrurile, pe ici pe colo parcă s-ar constata oarece strădanii, mai ales la nivel declarativ (de hau-hau), nelipsite nici de suspiciuni, printre acestea cele mai stridente fiind cele cu privire la inși care (demonstrativ?) dau să „facă legea” lăsând în urmă cadavre (și niciodată nu se află cine sunt ei) ori referitoare la varianta ca fie asociațiile de profil, fie administrațiile locale să fie foarte interesate să facă din asta o afacere pe termen lung, nesfârșit. Iar maidanezii continuă să-și împartă habitatul cu noi. Sau noi cu ei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: