După ce au renunțat la Termica

Blocuri întregi cu centrale de apartament refuză să plătească apa rece furnizată de ACET

Firma de servicii de alimentare cu apă, canalizare și tratare-epurare ACET Suceava are mari probleme cu încasarea consumurilor facturate către populație.
 

Directorul comercial Bogdan Cristache recunoaște că există și consumatori cu probleme sociale, însă un caz special îl constituie cel al proprietarilor de apartamente care s-au debranșat de la sistemul de termoficare, s-au dotat cu centrale termice individuale și nu vor să plătească apa rece folosită. În această situație de refuz se află mai multe blocuri și scări de bloc, ACET amenințând că urmează a trece la decuplarea acestora de la conductele de alimentare. Cristache reliefează că, în februarie și martie, societatea a stabilit cu asociațiile de proprietari grafice de eșalonare la plată a datoriilor, în ultima decadă a acestei luni urmând a fi făcută o verificare a respectării respectivelor angajamente. „Vom da curs solicitărilor venite din partea asociațiilor de proprietari care ne-au semnalat că, într-adevăr, există și oameni care nu au posibilități să-și achite apa rece, însă există scări de bloc sau chiar blocuri întregi care sunt deconectate de mult de la sistemul de termoficare și funcționează cu centrale cu gaz. Acolo vom acționa și vom trece la acea neplăcută măsură de a sista furnizarea alimentării cu apă. Sperăm să nu se ajungă în această situație, dar dacă se va ajunge, vom acționa fără ezitare” a avertizat Bogdan Cristache, director comercial al ACET. El arată că încasările de la abonații casnici continuă să se mențină la niveluri scăzute, chiar dacă producția lunii curente a fost de 1,78 de milioane de lei și s-au adunat 1,95 de milioane de lei, respectiv un plus de circa 10.000 de lei. „Această sumă nu reprezintă mai nimic, mai ales în condițiile în care soldul debitor la sfârșitul lunii trecute este de 4,17 de milioane de lei, în creștere cu peste 200.000 de lei față de soldul debitor de la finele lunii martie, când era de 3,2 milioane de lei” a încheiat Bogdan Cristache.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei:

Niciun articol găsit.