Lemn de aproape 470.000 lei, confiscat de polițiștii de la Delicte Silvice

În perioada 7-9 mai, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, în cooperare cu inspectori din cadrul I.T.R.S.V. Suceava, au organizat și executat acțiuni pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri și a faptelor ilegale asociate din circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.
 

Cu această ocazie, echipele au constatat o infracțiune de punere în circulație fără drept a formularelor tipizate cu regim special, au aplicat 8 sancțiuni în valoare totală de 22.500 lei și au confiscat nu mai puțin de 1.348,64 mc de material lemnos în valoare de aproape 470.000 de lei. Cu ocazia verificărilor efectuate la o societate comercială din Vatra Moldoviței, administrată de un localnic de 35 ani, s-a constatat faptul că, între 9 ianuarie 2013 – 7 mai 2014, administratorul a utilizat fără drept mai multe documente cu regim special, constând în avize de însoțire materiale lemnoase aparținând firmei, întrucât acordul de utilizare a acestor categorii de documente era expirat din data de 8 ianuarie 2013. În același loc s-a mai constatat că, în perioada noiembrie 2013 – aprilie 2014, societatea nu a raportat datele în programul „SUMAL” până la data de 5 a lunii pentru luna anterioară, timp în care a livrat către mai mulți beneficiari cantitatea totală de 99,16 mc cherestea rășinoase. Ca urmare, administratorul a fost amendat cu 4500 de lei și a trebui să cedeze pentru confiscare cei peste 99 mc de lemn pe care a „uitat” să-i menționeze în acte. La o societate comercială din Cacica s-a constatat un mecanism similar, faptul că mai multe luni la rând firma nu a raportat datele în programul „SUMAL” până la data de 5 a lunii pentru luna anterioară, livrând în acest timp către mai mulți beneficiari o cantitatea totală de 1.131,35 mc cherestea rășinoase și 97,60 mc lemn rotund rășinoase. Firma a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei, fiind confiscată cantitatea de material lemnos aferentă. S-a propus, de asemenea, retragerea acordului de ridicare și utilizare a documentelor cu regim special.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: