Votați pentru Mănăstirea Dragomirna !

Premiul de excelență în domeniul patrimoniului acordat de Uniunea Europeană în 2014, prin organizația Europa Nostra, pentru patrimoniu cultural este o recunoaștere internațională a valorii extraordinare a picturii murale din biserica cu hramul Pogorârea Duhului Sfânt de la Mănăstirea Dragomirna, realizată la începutul secolului al XVII-lea de mitropolitul cărturar Anastasie Crimca și marele dregător Luca Stroici.
 

Manastirea Dragomirna

În același timp, această apreciere este pentru școala românească de restaurare contemporană, reprezentată aici prin exponenții săi de elită – dna expert restaurator Carmen Solomonea și echipa sa. Această restaurare a fost posibilă datorită implementării, între anii 2010-2012, a proiectului „Restaurarea și conservarea patrimoniului cultural și modernizarea infrastructurii conexe la Mănăstirea Dragomirna”, prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Scopul Proiectului a fost îndeplinit, întrucât, după finalizarea lucrărilor de restaurare, a crescut numărul de turiști, de specialiști, de grupuri de elevi și de studenți care au vizitat acest monument, pentru că acum este posibilă vizualizarea clară și înțelegerea picturii, după 400 de ani de la crearea acesteia. Comunitatea internațională a apreciat modalitatea în care monumentele istorice, de patrimoniu sunt restaurate și conservate. Și noi, românii, este necesar să dăm dovadă că apreciem munca semenilor noștri, că apreciem darul – harul pe care Dumnezeu l-a sădit în fiecare dintre noi. Puteți contribui și dvs. la promovarea și cunoașterea icoanelor ortodoxe – fresce din Mănăstirea Dragomirna în întreaga Europă, votând online pentru singurul proiect românesc din cele 27 proiecte europene selectate de Europa Nostra. Procedura de votare: pentru a da un vot Mănăstirii Dragomirna, vă rugăm să intrați pe site-ul http://vote.europanostra.org și să votați Mănăstirea Dragomirna și încă două monumente restaurate din cele 27 selectate de Europa Nostra. Ulterior, veți adăuga într-o casetă, ce va apărea pe ecran, datele dvs. de contact. Pentru a confirma opțiunea dvs. veți primi un mesaj de la Europa Nostra pe adresa de e-mail. (Rasof. MARIA MAGDALENA)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: