Foc intenționat, care a pus în pericol viața locatarilor dintr-un bloc din Broșteni

> Pompieri din 6 localități sucevene și din Piatra Neamț au intervenit pentru stingerea incendiului > Polițiștii sunt pe urmele celui care a pus focul
 

Un iresponsabil care nu s-a gândit nicio clipă ce tragedie ar putea provoca prin gestul său, a pus în pericol viața a 50 de oameni care locuiau într-un bloc din localitatea Broșteni. Înspre dimineața zilei de duminică, 23 martie, o persoană, deocamdată neidentificată, a dat foc unui cauciuc în fața unui garaj din apropierea imobilului, foarte aproape de o magazie de lemne. Focul s-a extins repede și a cuprins izolația exterioară de polistiren a blocului, flăcările urcând și aprinzând acoperișul. Pompierii militari au fost anunțați prin 112 ieri dimineață, la ora 1.45. Imediat după aceea, pentru că era vorba de un imobil în care locuiau zeci de persoane, a fost mobilizată o întreagă desfășurare de forțe. Au intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului forțe și mijloace de la Detașamentele de pompieri Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc, de la Gărzile de intervenție Gura Humorului și Poiana Teiului (subunitate a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț), precum și de la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Crucea, Broșteni și Borca, în total șapte autospeciale, cu 25 de pompieri militari și 21 de voluntari. Intervenția a fost coordonată de generalul de brigadă Ioan Burlui, șeful ISU Suceava, aflat la conducerea Grupei operative a inspectoratului. După circa 4 ore de muncă a pompierilor militari și civili, cele 50 de persoane din blocul aflat în pericol erau evacuate, flăcările fiind localizate și stinse, înainte ca vreo rafală de vânt să fi trimis scânteile de la un acoperiș la altul al blocurilor sau la cele 10 garaje aflate în apropiere. Victime: doar o femeie de 45 de ani, care s-a intoxicat cu fum și care, după acordarea primului ajutor, a fost transportată la spitalul din Broșteni, și un tânăr de 23 de ani, bandajat imediat după ce a suferit o plagă superficială. Din fericire, grație intervenției corecte și eficiente a forțelor ISU și a voluntarilor, efectele focului intenționat „plantat” în dimineața zilei de 23 martie în preajma a 50 de oameni au fost mici. Au ars aproximativ 300 de metri pătrați din acoperișul blocului și al balcoanelor de la etajul patru, care formau corp comun, opt metri pătrați de izolație exterioară din polistiren, garajul și magazia de lemne, pe o suprafață de 28 de metri pătrați. Problemele din spatele acestui gest iresponsabil însă rămân în actualitate. Locatarii blocului afectat de incendiul provocat intenționat se ceartă de mai multă vreme din cauza construirii unor garaje, iar patimile au zăcut până ieri noapte, când cineva, o persoană fără clară judecată, s-a gândit să „ia măsuri” ce puteau provoca tragedii. Poliția din Broșteni se va ocupa în continuare de identificarea persoanei care, cu rea intenție, a dat foc cauciucului ce a provocat evenimentul de la Broșteni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: