Cernăuți – guvernator nou

Președintele interimar al Ucrainei, președinte al Radei Supreme a Ucrainei, Oleksandr Turchynov, l-a numit, sâmbătă, pe Roman Vanzuryak în funcția de șef al Administrației de Stat Regionale Cernăuți.
 

Roman Vanzuryak

În urmă cu o săptămână, în această funcție fusese numit Mihail Romaniv, care însă a demisionat din funcție la două zile de la numire la presiunile activiștilor sectorului de dreapta. Ulterior, a fost organizată o adunare în centrul municipiului Cernăuți unde, prin vot, a fost desemnat candidat la funcția de guvernator Roman Vanzuryak, iar acesta a fost numit, sâmbătă, în funcție de președintele interimar al Ucrainei. Potrivit bukinfo.com.ua, Roman Vanzuryak s-a născut la 13 aprilie 1980 într-un sat al regiunii Cernăuți. El a absolvit Liceul Pedagogic Cernăuți „O. Makoveya” în 1998, Universitatea de Stat din Cernăuți în specialitatea „Psihologie” (2003), Institutul Regional de Administrare Publică din cadrul Academiei Naționale de Administrare Publică de pe lângă Președintele Ucrainei (2005) și are masterat în administrație publică. Între 1999 și 2000 el a fost profesor de liceu în zona Hliboca, iar între 2001 și 2003 – șef pentru servicii sociale pentru tineret în districtul Hliboca. Între 2006 și 2011 a fost șef de sector, șef de vămuire Vadu Siret din cadrul Centrului Vamal Regional din Cernăuți. În 2011 a demisionat și în 2012 a fost ales deputat al Radei Supreme a Ucrainei pe lista „UDAR”, partid condus de Vitali Klitschko.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: