După întârzierea provocată de CL Suceava

Primăria scoate la licitație, în sfârșit, finanțările pentru sport

> Decalajul în disponibilizarea banilor este de circa 3 luni, de la începutul anului cluburile sportive sucevene funcționând pe datorii
 

Pe 4 aprilie, ora 10, Primăria Suceava organizează licitația de proiecte pentru acordarea de finanțări nerambursabile din fonduri publice pentru culte, activități culturale, asistență socială, precum și în scopul susținerii financiare a ramurilor sportive din reședința de județ. Licitația survine unui șir de amânări, în Consiliul Local, a aprobării sumelor cu destinația amintită, întârzierea în disponibilizarea banilor fiind de aproximativ 3 luni. Așa se face că, de la începutul anului, cluburile sportive sucevene funcționează pe datorii. „Cred că Primăria municipiului Suceava a făcut tot ce a putut după aprobarea hotărârii de Consiliu Local, în așa fel încât să putem demara cât mai rapid procedurile de licitație pentru acordarea fondurilor nerambursabile” reliefează primarul Ion Lungu. El atenționează că data limită pentru depunerea proiectelor este 31 martie, ora 12, suma totală pusă la bătaie fiind de 2,742 de milioane de lei, dintre care 2,54 de milioane de lei pentru sport, iar diferența pentru cultură și educație. Printre criteriile de eligibilitate și selecție a câștigătorilor se numără cele referitoare la interesul local, capacitatea de organizare, experiență similară, capacitatea resurselor umane etc. „Îi rugăm pe cei interesați să vină la Primăria municipiului Suceava, să vadă modelul de documentație care trebuie depusă” a precizat Ion Lungu. Potrivit hotărârii CL, handbalul masculin, prin C.S. „Universitatea”, va avea la dispoziție 1 milion de lei, iar fotbalul, respectiv echipa de Liga a II-a Rapid CFR, va beneficia tot de 1 milion de lei. Restul sumei ar putea fi repartizată după cum urmează; rugbi – 150.000 de lei; volei – 100.000 de lei, tenis de câmp – 40.000 de lei; tir sportiv – 35.000 de lei; hochei, box și baschet – câte 30.000 de lei; atletism – 25.000 de lei; lupte, canotaj și fotbal (Cupa bugetarilor) – câte 15.000 de lei; înot, tenis de masă, șah și dans sportiv – câte 10.000 de lei, iar aruncarea cu săgeți (darts) ar putea primi 5.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: