Săptămâna viitoare

Ordin de începere a lucrărilor la șoseaua de centură a Sucevei

La șoseaua de centură a municipiului Suceava, ordinul de începere a lucrărilor va fi emis săptămâna viitoare, a declarat, ieri președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, el precizând că această investiție va fi finalizată pe tronsoane, primul tronson care va fi dat în folosință fiind cel ce face legătura între DN 2 din localitatea Pătrăuți și DN 17 în localitatea Șcheia. Lucrările au început în 2008 și ar fi trebuit să se finalizeze în 12 iulie 2012.
 

În ce privește lucrările la DN 29 Suceava – Botoșani, șeful administrației județene a arătat că acestea urmează să fie reluate din 15 martie, fiind deja emis ordinul de începere a lucrărilor. Modernizarea DN 29 a început în luna octombrie a anului trecut prin pregătirea lărgirii drumului, iar valoarea totală a investiției este de 157, 6 milioane de lei și este asigurată din bugetul de stat prin Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale. În ceea ce privește modernizarea tronsonului Iacobeni – Borșa de pe DN 18, care trebuia dat în folosință în 2013, dar unde s-au efectuat doar 5% din lucrări, Nechifor a spus că firma constructoare rămâne aceeași, Shapir Structures din Israel. El a arătat că în următoarele două luni, în funcție de cum avansează lucrările, se va stabili dacă se va continua contractul cu această firmă. Nechifor și-a exprimat încrederea că firma are fonduri proprii pentru a continua lucrările, arătând că în cadrul acestui proiect lucrările se decontează și nu se achită în avans de către beneficiar. Președintele CJ declara la sfârșitul anului trecut că va propune conducerii CNANDR rezilierea contractului cu firma Shapir Structures din Israel, care execută lucrările de modernizare a DN 18, în județul Suceava, arătând că aceasta a executat doar 5%. Nechifor a declarat, ulterior, că o decizie în ceea ce privește continuarea lucrărilor cu firma israeliană ar fi urmat să fie luată în calcul după încheierea iernii. Lucrările de modernizare la tronsonul Iacobeni – Moisei, de 89 km, au început în data de 1 septembrie 2011, iar acestea aveau ca termen de finalizare data de 31 august 2013. Contractul cu Shapir Structures este în valoare de 81 de milioane de euro, finanțarea fiind asigurată prin BEI.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: