După opt zile de probe prin Suceava cu autobuzul electric

Primarul a optat pentru autobuze de tip mixt (electric-motorină)

Doar opt zile a fost testat autobuzul electric în municipiul Suceava, până când polițiștii au cerut licența de transport pentru ca autobuzul să poată circula, a declarat, miercuri, primarul Ion Lungu, precizând că municipalitatea a dorit testarea acestui autovehicul pe o perioadă de două săptămâni.
 

Într-o conferință de presă, edilul-șef a arătat că pentru testări în alte orașe nu a fost necesară această licență de transport, primarul evitând să comenteze reacția polițiștilor suceveni. Lungu a menționat că testarea timp de opt zile a fost făcută în condiții de iarnă, cu zăpadă, și că autobuzul s-a comportat foarte bine, dar că s-a constatat că acumulatorul ar trebui să-i ofere o mai lungă autonomie. El a explicat că înclină pentru achiziționarea de autobuze de tip mixt (electric-motorină), pentru ca să nu existe riscul descărcării acumulatorului înainte de finalizarea programului din decursul unei zile. Autobuzul electric care era testat în municipiul Suceava a fost depistat în trafic, în urmă cu o săptămână, de polițiști, circulând cu călători pe unul dintre traseele din municipiu fără licență de transport. Șoferul a fost atenționat să prezinte documentele necesare, altfel urmând să fie sancționat. Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, Ionuț Epureanu, declara la vremea respectivă că polițiștii suceveni au depistat în trafic un autobuz înmatriculat în Olanda, care circula pe strada Traian Vuia din Suceava, cu călători, iar șoferul nu a putut prezenta licența de transport. Conform sursei citate, șoferului i s-a pus în vedere să prezinte în cel mai scurt timp licența de transport pentru a putea presta acest serviciu, în caz contrar acesta urmând să fie amendat. Autobuzul a fost probat pentru ca autoritățile sucevene să vadă cum se comportă, câți kilometri parcurge la o încărcare, dar și care sunt costurile de operare. Municipalitatea suceveană dorește să înlocuiască actualul parc auto al societății locale de transport în comun cu autobuze electrice pentru a reduce poluarea din oraș, iar autobuzele care circulă în prezent să fie folosite pe traseele din interiorul zonei metropolitane Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: