„Nu sunt pericole iminente”

> Prefectul Florin Sinescu a precizat că dacă va fi nevoie de intervenții pirotehnice, acestea se vor efectua în colaborare cu autoritățile județului Neamț
Pentru a evalua eventualele pericole ce pot apărea din cauza topirii rapide a stratului de zăpadă de pe versanți, prefectul județului Suceava, Florin Sinescu, a survolat ieri, cu un elicopter, bazinele râurilor Bistrița și Dorna. Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, de la coada lacului de acumulare Bicaz, pe râul Bistrița, este format un pod de gheață cu o lungime de aproximativ trei kilometri, iar în amonte, în județul Suceava, pe același râu, sunt două zone cu aglomerări de ghețuri la Dorna Arini și Argestru, dar și o acumulare de ghețuri pe râul Dorna, afluent al Bistriței, în zona localității Roșu.
 

„Nu sunt pericole iminente în cele trei zone cu ghețuri din județul Suceava” a spus Sinescu, care a adăugat că acum apa circulă pe sub gheață. Prefectul a menționat că stratul de zăpadă de pe versanți nu e foarte mare, având o grosime, în medie, de 20 de centimetri, iar dacă topirea zăpezilor se va face gradual nu vor exista probleme. Sinescu a spus că dacă topirea zăpezilor se va produce rapid ar putea fi necesare intervenții pirotehnice pentru spargerea acumulărilor de gheață pentru degajarea cursului de apă. „Dacă va fi nevoie de intervenții pirotehnice, acestea se vor face în colaborare cu autoritățile din Neamț. Trebuie să ne coordonăm acțiunile” a spus Sinescu. Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava a decis organizarea unei misiuni de monitorizare a bazinelor râurilor Dorna și Bistrița, pentru prevenirea unor situații de urgență, ce ar putea fi provocate de formațiunile de gheață, iar în acest scop a fost solicitată intervenția unui elicopter pentru survolul zonei montane a județului, pentru monitorizarea stratului de zăpadă de pe versanți.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: