Comisarii de mediu suceveni, puși la treabă de peste 200 de sesizări și petiții

> Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu a dispus 3 suspendări de activitate și a făcut o sesizare privind declanșarea cercetării penale
 

Lucrătorii specializați ai Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Suceava au avut, în 2013, 1.340 de acțiuni de control, dintre care, cele mai multe, respectiv 848, în ceea ce privește poluarea industrială, face cunoscut șeful instituției, Adriana Iordache, precizând că alte 492 inspecții au avut în vizor biodiversitatea, biosecuritatea și ariile naturale protejate. Comisarul-șef Iordache precizează că nu mai puțin de 215 inspecții s-au axat pe verificarea sesizărilor și petițiilor primite pe adresa instituției, 37 au vizat realizarea măsurilor impuse cu prilejul descinderilor anterioare, iar 29 de acțiuni s-au întreprins ca urmare a autosesizării. Comisarii județeni de mediu au aplicat 164 de sancțiuni contravenționale, „arătând” 78 de avertismente și dând 86 amenzi, acestea din urmă în valoare totală de 783.400 lei. În 3 cazuri, lucrătorii Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu au procedat la suspendări de activitate, în două situații s-au făcut propuneri de suspendare a actelor de reglementare, aceștia înaintând organelor abilitate și o sesizare privind declanșarea cercetării penale. Comisarul-șef Adriana Iordache a dat și exemple de abateri mai mari de la legislația în vigoare și, implicit, și de sancțiuni pe măsura acestora. Astfel, societatea comercială Turnovi, operator care lucrează la dezafectări și demolări în zona Uzinei de preparare a minereurilor de la Tarnița, a fost sancționată contravențional cu amendă de 50.000 lei pentru nerealizarea planului de ecologizare și, de asemenea, pentru gestionarea neconformă a deșeurilor aferente. Cu două amenzi în valoare totală de 50.000 de lei și cu notificări pentru suspendarea autorizației de mediu s-au ales Supermag Imperial și Internațional Tyres, pentru disconfortul cauzat de emisiile atmosferice rezultate din activitatea de deșapare-reșapare de anvelope uzate și gestionarea neconformă a deșeurilor din cauciuc. Nu în cele din urmă, firma de prelucrarea cărnii Nicșan a fost sancționată contravențional tot cu o amendă în valoare de 50.000 lei. Operatorul cu pricina s-a făcut vinovat de exploatarea necorespunzatoare a stației de epurare, o sancțiune complementară aplicată fiind notificare privind suspendarea autorizației de mediu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: