În loc de fonduri atrase, împrumut…

Liderul grupului de consilieri județeni ai PDL, Vasile Ilie, a anunțat că aleșii județeni ai opoziției din deliberativul județean sucevean vor vota propunerea președintelui CJ, Cătălin Nechifor, ca instituția pe care o conduce să ia un credit de 20 milioane de lei.
 

Motivul invocat de Vasile Ilie a fost că banii pe care Nechifor dorește să îi obțină vor fi folosiți pentru proiectele care au fost gândite și demarate în guvernarea PDL, când la șefia Consiliului Județean era liderul PDL, Gheorghe Flutur. „Împrumutul dorit de șeful CJ este binevenit, în condițiile în care actuala majoritate USL din CJ este incapabilă să atragă fonduri sub altă formă, deși sunt la guvernare și la nivel central” a explicat Vasile Ilie, care a adăugat și că banii sunt destinați unor proiecte începute în mandatul PDL. „Constatând că alte proiecte noi nu au început în județul Suceava, e de datoria noastră să facem tot ce putem pentru finalizarea măcar a celor începute” a mai spus liderul grupului de consilieri PDL. „Noi suntem alături de demersurile PSD de obținere a acestui credit și sperăm ca miniștrii finanțelor și bugetului, Daniel Chițoiu și Liviu Voinea, să avizeze accesarea acestui credit ca să nu ajungem în situația Primăriei Suceava care a și organizat licitații pentru creditul de 4 milioane de lei necesar finalizării Centrului Cultural Bucovina, dar nu a primit aprobare” a atras atenția Vasile Ilie. Reamintim că președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a anunțat, luni, că vrea să împrumute 20 de milioane de lei pentru finanțarea Aeroportului Suceava și pentru modernizarea mai multor drumuri județene. „Acești bani vrem să-i folosim pentru dezvoltarea infrastructurii de transporturi, axele prioritare fiind Aeroportul și structura rutieră” a declarat șeful administrației județene, într-o conferință de presă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI