Șcheia

Fratele fostului primar Buhac, șantajat cu incendierea locuinței

Poliția municipiului Suceava a fost sesizată pe 19 noiembrie a.c. de Dumitru Buhac, de 63 de ani (fratele fostului primar Vasile Buhac – n.n.), din comuna Șcheia, cu privire la faptul că, de circa 10 zile, Adrian Aursulesei, de 34 de ani, din municipiul Suceava, și Viorel Dubatufca, de 44 de ani, din comuna Șcheia, îi solicită bani pentru „a nu avea probleme și a-i asigura protecție”.
 

Cei doi, cu condamnări anterioare pentru diverse găinării – am aflat de la poliție –, l-au amenințat pe Dumitru Buhac, despre care aflaseră că ar deține numerar mult, că, în caz contrar, îi vor da foc la casă. Astfel, la 20.11.2013, în jurul orei 15.30, deoarece cei doi autori au devenit insistenți în a solicita o primă sumă de bani, respectiv 300 lei, polițiștii au organizat și realizat flagrantul, ambii șantajiști de duzină având asupra lor suma de 150 lei, bani proveniți de la partea vătămată. În baza materialului probator administrat, a fost începută urmărirea penală față de cei doi, pentru comiterea infracțiunii de șantaj în formă continuată, luându-se și măsura reținerii pe timp de 24 ore. Ieri, ei au fost prezentați Judecătoriei Suceava, cu propunere de arestare preventivă. Magistrații au hotărât că ambii vor petrece 29 de zile după gratii. Inculpații au dreptul la recurs. „Conducerea IPJ Suceava atrage atenția încă o dată persoanelor cu manifestări infracționale de acest gen că nu tolerează comportamente antisociale care, prin repetabilitate, pot genera o stare de insecuritate publică. Totodată, polițiștii solicită tuturor celor care se regăsesc în situație victimală să sesizeze de îndată astfel de solicitări din partea unor persoane, pentru a se putea proceda la luarea unor măsuri ferme, inclusiv a celor privative de libertate față de infractori” se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: