Pe fondul somațiilor de la creditori și a lipsei licenței

Termica rămâne fără serviciu

> Consilierii locali au constatat încetarea contractului de concesionare a serviciului de transport, distribuire și furnizare a energiei termice încheiat între municipiul Suceava și Termica > „S-a mai făcut un pas important pentru un serviciu civilizat de transport, distribuție și furnizare a energie termice în municipiul Suceava” a spus primarul Ion Lungu
În ședința extraordinară de ieri, consilieri locali suceveni au votat cu 16 voturi „pentru”, 3 „împotrivă” și o abținere proiectul de hotărâre privind încetarea contractului de concesionare a serviciului de transport, distribuire și furnizare a energiei termice nr. 33.689 din 14 decembrie 1999, încheiat între municipiul Suceava și societatea comercială Termica. Potrivit hotărârii, încetarea prestării serviciului în cauză este stabilită pentru data de 31 martie 2014, între timp autoritățile locale sucevene urmând a organiza o licitație pentru desemnarea unui nou operator.
 

Termica

De altfel, tot ieri, aleșii, și-au dat girul, cu același număr de opțiuni, pentru delegarea prin concesionare a gestiunii serviciului public de transport, distribuire și furnizarea a energiei termice produse în sistem centralizat în reședința de județ. Demersurile survin unor adrese ale firmelor care derulează procedura de insolvență de la Termica, acestea anunțând Primăria Suceava că, în condițiile în care concesionarul continuă să înregistreze pierderi, „creditorii majoritari înscriși în tabelul preliminar al creanțelor nu sunt de acord cu continuarea activității”. Mai mult decât atât, de la sfârșitul lui iunie 2013, licența pentru serviciul de transport, distribuire și furnizare nr. 0241 din 24 iunie 2008 a societății comerciale Termica a încetat, „caz în care se impune aplicarea dispozițiilor legale privind încetarea contractului de concesionare”. Pe de altă parte, potrivit Legii nr. 225 din 2006, în cazul rezilierii contractului de delegare a gestiune, operatorul serviciului – în speță Termica – are obligația asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică pe o perioadă determinată, stabilită de autoritatea locală, dar nu mai mult de 12 luni. Conform celor aprobate ieri, documentația de atribuire a contractului de concesionare, respectiv studiul de oportunitate, caietul de sarcini, contractul-cadru și regulamentul serviciului public de transport, distribuire și furnizare a energie termice, vor fi aprobate în ședința ordinară a CL. „S-a mai făcut un pas important pentru un serviciu civilizat de transport, distribuție și furnizare a energie termice în municipiul Suceava” a spus primarul Ion Lungu, mulțumindu-le consilierilor locali pentru votul dat. Reamintim că, pe 18 iunie 2013, prin Hotărârea nr. 990/2013 a Tribunalului Suceava, în dosarul cu nr. 6758/86/2913, la cererea debitoarei Termica Suceava, s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenței. Lichidatori judiciari au fost numiți MGA Insolvency SPRL, Management Reorganizare Lichidare Iași SPRL și Accer IPURL. Întrebat, cu ceva timp în urmă, despre eventuala intenție de preluare în concesiune a sistemului de transport, distribuire și furnizarea a agentului termic, Constantin Plăcintă, director general al Bioenergy Suceava, a subliniat că nu este mandatat în acest sens, dar a precizat că, prin pozițiile anterioare, conducerea Adrem Invest s-a declarat a fi interesată să participe la licitația pe care autoritățile locale municipale o vor organiza în acest scop. Ulterior, primarul Ion Lungu a declarat că mai multe firme s-au arătat interesate de preluarea serviciului, însă sigura scrisoare de intenție în acest sens a venit de la Adrem Invest.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: