Suceava

Salariile dascălilor și drepturile persoanelor cu handicap, asigurate în ultimul moment

> Primăria a fost nevoită să facă apel la încasările din vistieria proprie, acestea urmând a fi compensate cu alocările guvernamentale > Suma de aproape 1,7 milioane de lei are ca destinație onorarea drepturilor obținute în instanță de cadrele didactice, în anii anteriori
 

Problema spinoasă a drepturilor salariale din școli este rezolvată prin sumele defalcate repartizate de Ministerul Finanțelor pentru echilibrarea bugetelor locale, a anunțat, ieri, într-o conferință de presă, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. Astfel, pentru finanțarea unităților de învățământ preuniversitar s-au primit 4,51 milioane de lei, o parte, adică 1,67 milioane de lei, având destinația onorării drepturilor obținute în instanță de către cadrele didactice, în anii anteriori. Primarul a precizat că operarea în bugetul local va fi făcută în ședința ordinară a CL de la finele lunii, fondurile orientate spre Suceava urmând a acoperi integral cheltuielile de personal din domeniu. „Noi credem că această sumă ajunge până la sfârșitul anului. Alocarea este dată spre fundamentare la unitățile de învățământ, după care propunerile se întorc la Primăria Suceava. Din câte știu, acești bani sunt suficienți până la încheierea anului, însă așteptăm să vedem care este și poziția școlilor” a spus Lungu. Edilul-șef precizează că o altă sumă, în valoare de 800.000 de lei, s-a disponibilizat pentru achitarea salariilor asistenților persoanelor cu handicap grav ori, după caz, pentru plata indemnizațiilor în cauză. Întrucât alocarea de la centru vine cu întârziere, executivul local a fost nevoit să facă apel la încasările din vistieria proprie, după care acestea să fie compensate cu disponibilizările guvernamentale. „Acești bani au întârziat să vină, Primăria i-a plătit din fonduri proprii, iar acum vom face o regularizare, iar sumele respective le vom folosi pentru necesitățile pe care la avem, în ordinea priorităților” a subliniat Ion Lungu, adăugând că rectificarea în acest sens a bugetului local are loc în ședința ordinară de astăzi a deliberativului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: