Eutanasierea câinilor fără stăpân: „ultima soluție”

> Maidanezii ar urma să fie strânși, vaccinați, microcipați și păstrați în adăposturi, cu interdicția de mai fi puși în libertate
 

Ieri, la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, a avut loc o dezbatere publică pe marginea proiectului normelor metodologice de aplicare a Ordonanței de Urgență nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. Dr. Dănuț Corneanu, responsabil relații cu mass-media, precizează că, pe lângă conducerea instituției, șefii serviciului pentru sănătate animală și al compartimentului pentru bunăstarea animalelor, la întâlnire a luat parte și reprezentantul a unei asociații pentru protecția animalelor. Potrivit dr. Dănuț Corneanu, au fost exprimate puncte de vedere privind inventarierea obligatorie, atât a câinilor cu stăpân, cât și a celor comunitari, și înființarea de către consiliile locale, în funcție de numărul animalelor din fiecare localitate, a unor adăposturi pentru maidanezi. De asemenea, animalele în cauză ar urma să fie vaccinate, microcipate și păstrate în adăposturi, cu interdicția de mai fi puse în libertate. Nu în cele din urmă, vor fi elaborate proceduri de adopție locală și la distanță, iar acestea vor fi promovate și mediatizate, cu respectarea dreptului cetățenilor la siguranță, dar și a drepturilor animalelor. „Luând în calcul punctele de vedere exprimate, eutanasierea a fost luată în considerare ca ultima soluție”, a reliefat purtătorul de cuvânt al DSVSA, dr. Dănuț Corneanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: