Arealul de dezvoltare integrată Suceava – Botoșani apreciat de premierul Victor Ponta

> Proiectul este printre primele de acest gen din țară
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că, în perioada următoare, se va trece la realizarea documentației pentru Zona policentrică – Arealul de dezvoltare Suceava – Botoșani.
 

Șeful municipalității spune că, pe această temă, la finele săptămânii trecute, a purtat discuții cu primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc. Lungu arată că, pe durata lunii viitoare, deliberativele celor două municipii se vor întruni pentru a aproba hotărârile de asociere, în vederea constituirii legale a noii structuri. „În luna noiembrie vor fi organizate ședințe extraordinare ale consiliilor locale, prima fiind, în ordine, cea de la Botoșani. Vrem ca până la sfârșitul anului 2013 să fie conturate proiectele pentru noua zonă de dezvoltare, pe investiții teritoriale integrate” a explicat ocupantul fotoliului din Areni. Primarul Lungu susține că, tot la finele săptămânii trecute, a purtat o discuție și cu premierul Victor Ponta, venit la inaugurarea lucrărilor de modernizare a DN 29 Suceava – Botoșani. Ion Lungu spune că șeful Guvernului României a apreciat demersul autorităților administrației publice din cele două județe, proiectul de dezvoltare teritorială integrată Suceava – Botoșani fiind printre primele din țară. În draft, proiectele comune ale celor două județe ar putea viza regenerarea infrastructurii urbane și a spațiilor publice din zona marilor ansambluri de locuințe din Suceava și Botoșani; programe de reabilitare termică a blocurilor; extinderea și modernizarea transportului public în comun urban; dezvoltarea rețelei de închiriere a bicicletelor și pistelor pentru bicicliști, precum și un tren metropolitan Suceava – Botoșani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: