Sucevenii interesați de stagii în străinătate, așteptați la „Caravana SEV”

Sucevenii interesați de Serviciul European de Voluntariat (SEV), reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale și tineri care doresc să plece în stagii de voluntariat în străinătate, sunt așteptați joi, 10 octombrie, începând cu ora 17, la Casa Prieteniei (Aleea Ion Grămadă nr. 1-3).
 

Acolo va avea loc „Caravana SEV”, eveniment derulat la nivel național pentru promovarea Serviciului European de Voluntariat. Caravana SEV își propune să informeze cu privire la oportunitățile oferite de programul Serviciului European de Voluntariat (SEV) derulat de Comisia Europeană și să faciliteze schimburile de experiență între principalii actori implicați în program (organizații de găzduire și de trimitere, voluntari întorși și voluntari aflați în timpul stagiilor), precum și formatori din Rețeaua Națională a Programului Tineret în Acțiune, pe de o parte, și organizațiile interesate să deruleze proiecte SEV, pe de altă parte. Întâlnirea de la Suceava este organizată de Asociația Intercult și reprezintă prima acțiune dintr-o serie de 25 de evenimente locale coordonate la nivel național de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, în cadrul proiectului „gONG”, finanțat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acțiune – Structuri de Suport SEV. Asociația INTERCULT Bucovina este pentru a doua oară coordonator local al Caravanei SEV. Prima ediție a avut loc în toamna anului 2012 și s-a adresat în principal tinerilor interesați să desfășoare stagii prin Serviciul European de Voluntariat. Serviciul European de Voluntariat sau S.E.V./EVS este un program al Comisiei Europene, finanțat prin programul Tineret în Acțiune, care stimulează mobilitatea transnațională și implicarea în proiecte de voluntariat a tinerilor. S.E.V. permite tinerilor cu vârste între 18 și 30 de ani să desfășoare stagii de voluntariat pentru perioade de la câteva săptămâni până la 12 luni în organizații dintr-o altă țară decât țara de reședință, de regulă țări din cadrul Uniunii Europene, însă și alte țări partenere în acest program. S.E.V. promovează coeziunea socială, solidaritatea și toleranța între tinerii europeni, cât și cetățenia activă, prin voluntariat. (BOGDAN POPESCU, organizator, Asociația Intercult Bucovina)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: