BNR deschide din nou porțile pentru studenții economiști la Suceava

În perioada 9-10 octombrie, în parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Banca Națională a României organizează o nouă etapă a proiectului „BNR – Zilele porților deschise pentru studenții economiști”.
 

Activitățile din cadrul proiectului se vor desfășura la sediul Agenției BNR Suceava și al Universității „Ștefan cel Mare”. Astfel, miercuri, 9 octombrie, studenții de la USV vor merge la sediul Agenției BNR Suceava, pentru a participa la seminare interactive susținute de lectori din banca centrală. Vor fi abordate teme precum istoria și funcțiile BNR, obiective și activități, elementele de statistică și comunicare, noua arhitectură de stabilitate financiară europeană etc. Prezentările vor fi susținute de Mircea Mureșan, director adjunct în Direcția Comunicare, Gabriela Mihailovici, consilier al guvernatorului BNR, Nicușor Ruiu, consilier al viceguvernatorului BNR, Elena Sireteanu, director de agenție BNR Suceava. O altă acțiune a proiectului se va desfășura joi, 10 octombrie, la Universitatea „Ștefan cel Mare”, în aula din corpul E, de la 10,30, când va fi prezentată conferința cu tema “Construcția europeană. Dimensiunea financiar-bancară”, conferință susținută de viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu. ”BNR – zilele porților deschise pentru studenții economiști” este un proiect adresat studenților și cursanților școlilor doctorale având ca obiectiv general îmbunătățirea nivelului de cunoaștere și înțelegere, în mediul universitar, a activității băncii centrale, a rolului, funcțiilor și implicațiilor deciziilor acesteia în economia românească” au precizat reprezentanții USV. În cadrul acestui proiect, de la 4 universități partenere și 120 de participanți în anul 2009 s-a ajuns, astăzi, la un parteneriat cu 22 de universități și peste 1100 de studenți, masteranzi și doctoranzi, care au beneficiat de prezentările lectorilor BNR și s-au implicat activ în seminarii interactive în cadrul activităților proiectului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: