Aurel Olărean, președinte al Ligii Aleșilor Locali din PDL Suceava, Ilie Boncheș, președinte executiv

Primarul PDL al municipiului Rădăuți, Aurel Olărean, a fost ales, vineri, președintele Ligii Aleșilor Locali din PDL Suceava, în timp ce primarul municipiului Vatra Dornei a fost ales președinte executiv.
 

Deși este numărat la primari PDL, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, nu apare nici în structura de conducere și nici ca participant la ședința organizată vineri de PDL Suceava. Potrivit unui comunicat al PDL Suceava, organizația și-a constituit vineri Liga Aleșilor Locali, ai cărei membri sunt primarii și viceprimarii, consilierii locali și județeni. În județul Suceava PDL are 59 de primari, 599 de consilieri locali și 15 consilieri județeni, fiind organizația cu cei mai mulți primari PDL din țară, precizează sursa citată. În cadrul Ligii vor fi stabilite atitudinile și pozițiile ce urmează a fi exprimate de către PDL în cadrul consiliilor județene și locale și al comisiilor de specialitate ale acestora și vor fi elaborate diferite proiecte de interes pentru comunitățile locale. La nivel județean, Liga Aleșilor Locali ai PDL este condusă de un Birou Județean de Conducere. În conducerea Ligii Aleșilor Locali ai PDL din județul Suceava au fost aleși primarii Aurel Olărean – Rădăuți, Ilie Boncheș – Vatra Dornei, Tomiță Onisii – Liteni, Valeruț Țăranu Hofnăr – Solca, Dănuț Solcan – Mitocu Dragomirnei, Anton Curic – Bosanci, Neculai Florea – Horodniceni, Nicolae Perju – Rădășeni, Gheorghe Luța – Dornești, Viorel Pintiliuc – Burla, Zaharie Rusu – Bilca, Daniel Olaru – Hănțești, Angelica Fădor – Iacobeni, Nicolai Baltag – Vama. Președinte a fost ales Aurel Olărean, primarul municipiului Rădăuți, iar președinte executiv Ilie Boncheș, primarul municipiului Vatra Dornei. PDL Suceava precizează că primarii au arătat problemele cu care se confruntă primăriile din județul Suceava – blocarea investițiilor, alocări bugetare necorespunzătoare, riscul de intrare în insolvență, iar unii primari au reclamat și faptul că sunt ținta unor acțiuni de control abuzive și de intimidare. Primarii au apreciat ca extrem de benefică inițiativa legislativă a lui Gheorghe Flutur depusă la Parlament, prin care impozitele agricole să rămână venituri la primării, exprimându-și speranța că și majoritatea USL din Parlament va vota acest proiect de lege. Președintele Gheorghe Flutur a propus ca Liga Aleșilor Locali ai PDL să se reunească lunar, în toate zonele județului Suceava. La propunerea lui Aurel Olărean, următoarea întâlnire va avea loc în luna octombrie la Rădăuți, se mai arată în comunicat.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI