Pescarii din instituțiile publice „au tras” la crap pe iazul Șomuz

La sfârșitul săptămânii trecute, pe iazul Șomuz, în zona parcului “Nada Florilor” din municipiul Fălticeni, s-a desfășurat prima ediție a concursului de pescuit Cupa „Nada Florilor”.
 

Au participat 18 echipaje formate din câte trei pescari, care au reprezentat instituții publice și partide politice din Fălticeni. „Acesta este iazul unde pescuia și Mihail Sadoveanu când venea la Fălticeni. Singura diferență este că pe vremea lui Sadoveanu se prindea și pește, chiar dacă nu erau standuri amenajate ca acuma și se pescuia din stufăriș. Cred că el prindea la o partidă de pescuit cât prind astăzi toate echipajele” ne-a spus prof. Vasile Budușanu, președintele comisiei de arbitraj. De la responsabilul cu organizarea concursului, agent principal Cornel Irimia, din cadrul Poliției Locale Fălticeni, am aflat că unii participanți sunt pescari “înrăiți”, alții sunt pentru prima sau a doua oara pe baltă. Decanul de vârstă al pescarilor a fost Vasile Gașpar, în vârstă de 78 ani. Deși pescuiește din 1960, norocul nu i-a surâs la Cupa “Nada Florilor”, pentru că numărul mare de bibani și carași prinși nu au avut greutatea corespunzătore. După aproape șase ore de fir întins, cântarul a stabilit câștigătorii: locul 3 – PSD Fălticeni, cu o captură de 3,450 kg, locul 2 – Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava, cu o captură de 3,460 kg, iar pe locul 1 – Poliția Municipiului Fălticeni, cu o captură de 3,570 kg. Cea mai mare captură individuală a fost consemnată tot în echipa Poliției Municipale Fălticeni, un crap de 2,350 kg, pescuit de Petrică Moisii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: