Zece participanți la „Întâlniri bucovinene”, din Ucraina și Polonia, internați în spital cu dureri abdominale și vărsaturi

Zece artiști din Ucraina și Polonia, care au participat la Festivalul internațional de folclor „Întâlniri bucovinene” desfășurat în weekend la Câmpulung Moldovenesc, au fost internați în noaptea de sâmbătă spre duminică în Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, după ce au acuzat dureri abdominale și vărsături.
 

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat că în acest caz a dispus să se facă anchete și să fie prelevate probe. El a arătat că toate persoanele afectate au locuit la aceeași pensiune din Câmpulung Moldovenesc. DSVSA Suceava și DSP Suceava fac anchetă în acest caz, iar rezultatele probelor de laborator urmează să fie prezentate cel mai devreme în cursul zilei de marți. Persoanele internate au beneficiat de tratament medicamentos, iar duminică au fost externate și au plecat spre țările lor, a mai spus prefectul. „Am dispus anchete și urmează să se identifice sursa” a precizat Florin Sinescu. Municipiul Câmpulung Moldovenesc a găzduit, în perioada 19-21 iulie, Festivalul internațional de folclor ”Întâlniri bucovinene”, care a ajuns la ediția cu numărul XXIV. Potrivit primarului municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, „Întâlnirile bucovinene” ocupă un loc excepțional între festivalurile folclorice internaționale din Europa, devenind, între timp, cea mai mare manifestare europeană de acest gen, la care sunt prezentate folclorul și tradițiile Bucovinei prin participarea organizatorică a cinci țări în care trăiesc foști locuitori ai Bucovinei și urmașii acestora. “La spectacolele din România (Câmpulung Moldovenesc) de exemplu, urcă pe scenă în fiecare an peste 1.000 de artiști populari. Aflat la a 24-a ediție, acest festival constituie un factor important de influențare pozitivă a legăturilor dintre indivizi, dintre etnii, dar și dintre statele central și est europene, și este în permanență deschis alăturării altor țări care au comunități etnice bucovinene. Organizat în cele cinci țări, Polonia, România, Slovacia, Ungaria și Ucraina, din luna mai și până în octombrie, festivalul motivează tânăra generație bucovineană să preia cu entuziasm și să continue tradiția festivalului, dar contribuie în mod substanțial și la creșterea interesului pentru Bucovina și România ca destinație turistică” a declarat edilul-șef câmpulungean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: