Iana Sânziana și Casa bucovineană

Evenimentul desfășurat ieri se dorește a fi piatra de temelie într-o campanie de promovare și informare ce are ca punct central proiectul “Salvează satul bucovinean”, proiect inițiat de Carmen Chașovschi – conferențiar la Universitatea Suceava.
 

Ca toate subiectele grele, cu implicare pe termen lung și foarte lung, un frumos demers universitar riscă să se piardă din cauza lipsei noastre de atenție, distrasă continuu de tumultul cotidian. Prin acest eveniment și campania care-i va urma urmărim implicarea comunității și a factorilor de decizie într-o zonă care ține de identitatea noastră locală și care are sau ar putea avea un puternic impact pozitiv la nivel social și economic în zona rurală bucovineană. În ceea ce privește desfășurarea efectivă a evenimentului, ieri, de Sânziene, a fost lansată această campanie, ocazie cu care, sperăm, am convins participanții să înțeleagă și să adere la viziunea noastră asupra satului bucovinean, care poate nu doar supraviețui, ci chiar prospera și genera prosperitate în vremurile moderne care altfel riscă să-l distrugă. Desfășurarea evenimentului la Centrul pentru susținerea tradițiilor bucovinene nu a fost întâmplătoare, acest eveniment fiind primul, sperăm noi, dintr-o serie care își va propune să arate tuturor, dar mai ales celor tineri, din generația noastră, că ideea de tradiții bucovinene nu este un subiect de muzeu, ci poate fi, dacă înțelegem acest lucru, un subiect viu, modern, aducător de prosperitate economică. La urma urmei, între o poșetă de piele de firmă și una unicat făcută la comandă de un meșteșugar, dumneavoastră nu ați prefera să fiți unică? Apropo, știți că anul acesta se poartă ia?

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI