„Școala mea”

De vei trece pe strada „Nicu Gane” din Fălticeni, vei vedea o clădire mare, cu ornamente vechi și mulți brăduți în față. E Școala „Alexandru Ioan Cuza”. De mulți ani îi primește cu prietenie și căldură pe școlarii sfioși ce îi trec pragul.
 

În cadrul acestei școli s-au desfășurat pe parcursul anului școlar numeroase activități educative ale Consiliului Școlar al Elevilor. Aceste activități au evidențiat: responsabilitatea, colegialitatea, promovarea dialogului și a comunicării, formarea și dezvoltarea conștiinței ecologice, dar și generozitatea. Printre cele mai îndrăgite forme de activități educative sunt cele de creație, acestea întregind activitatea educativă a școlii și totodată punând în valoare competențele elevilor, dar și concursurile școlare. Astfel, elevii, susținuți de învățători și de profesorii diriginți, au participat vineri, 31 mai, la concursul „Școala mea” organizat la nivel de școală de prof. Haidău Adelina, coordonator al Consiliului Școlar al Elevilor. Concursul a fost structurat pe mai multe secțiuni: creație literară, creație plastică, meșteșuguri artistice tradiționale și grafică computerizată. Elevii au redactat eseuri în care și-au exprimat într-o manieră originală opiniile despre școală, despre viața de elev, mesaj pe care l-au redat și în desene deosebit de sugestive. Lucrările lor au fost etalate atât în cadrul școlii, cât și în expoziția din 2 iunie, de la Iulius Mall Suceava. „În ceea ce privește creativitatea, ingeniozitatea și originalitatea lucrărilor, membrii juriului, adică structura reprezentativă a elevilor din școală, au avut o sarcină dificilă în a desemna câștigătorii, ei arătându-se încântați de interesul ce a fost arătat de participanții la o astfel de activitate. Cele mai frumoase lucrări au fost recompensate cu premii. Sperăm că, prin astfel de activități, să reușim să atragem elevii către cunoaștere și să aibă un impact mare asupra tuturor elevilor” a concluzionat eleva Nechifor Raluca, președinta Consiliului Școlar al Elevilor de la Școala Gimnazială „Al.I. Cuza” Fălticeni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: