De la Suceava, Lumina Sfântă a ajuns și la Cernăuți

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă sâmbătă seara, cu o aeronavă, pe Aeroportul Suceava, de un reprezentant al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, de unde a fost preluată și de reprezentanți ai Mitropoliei Cernăuțiului și Bucovinei și ai Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.
 

Preotul Cătălin Axinte, consilier al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a fost cel care adus la Suceava Lumina Harică, pe Aeroportul Suceava el fiind așteptat de numeroși preoți din județe învecinate și din regiunea Cernăuți, dar și de reprezentanții Mitropoliei Cernăuțiului și Bucovinei și ai Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Aeronava în care se afla Lumina Sfântă a aterizat pe Aeroportul Suceava la ora 21.15, fiind așteptată și de președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, și prefectul județului, Florin Sinescu. Pr. Cătălin Axinte a subliniat că mulțumită sprijinului autorităților județene sucevene și în acest an Lumina Sfântă a fost adusă în Bucovina. El a explicat că, mulțumită președintelui CJ și prefectului, se poate păstra tradiția ca Lumina Sfântă să fie adusă în Bucovina. Lumina Harică a fost dusă la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava unde, după o scurtă slujbă, ÎPS Pimen Suceveanul a oferit-o reprezentanților protoieriilor și mănăstirilor din județ, aceștia urmând să o distribuie parohiilor. Pentru ca Lumina Sfântă să ajungă în fiecare parohie, reprezentanții protoieriilor s-au deplasat pe traseele spre Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei și zona Rădăuți – Siret cu antemergători ai Poliției și Jandarmeriei. Acesta este al cincilea an când Lumina Sfântă este adusă la Suceava, după ce, timp de patru ani, fostul președinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a mers la Ierusalim pentru a o aduce. Președintele CJ, Cătălin Nechifor, a declarat că Lumina Sfântă va fi adusă, în continuare la Suceava, dar fără să fie folosiți bani publici.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI