După București, Iași și Prahova

Suceava, pe locul IV ca număr de copii înscriși în clasa pregătitoare

> Școlile gimnaziale nr. 3 Suceava și „Ion Irimescu” Fălticeni se află printre primele 50 de școli cu concurență mare la înscrieri
 

Două școli sucevene se află în topul 50 al Ministerului Educației referitor la cea mai mare concurență la înscrierea în clasa pregătitoare: Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava (locul 15) și Școala „Ion Irimescu” Fălticeni (45). De altfel, în urma primei etape de înscriere la clasa pregătitoare, Inspectoratul Școlar Județean Suceava a aprobat două clase în plus la Școala Nr. 3 Suceava, iar la Școala „Ion Irimescu”, o clasă. Pe primele două locuri în acest top se află două unități din București, locul următor fiind ocupat de una din Craiova. Potrivit statisticilor realizate de Ministerul Educației, acum, la finalizarea primei etape de înscriere în învățământul primar, județul Suceava se află pe locul IV în ce privește numărul de copiii înscriși – 6111, după municipiul București (14.364 înscriși), și județele Iași (7.906) și Prahova (6.385). Purtătoarea de cuvânt a IȘJ Suceava, insp. Laura Hacman, ne-a declarat ieri că județul nostru nu are cereri nerezolvate, toate cele depuse fiind validate. Ea a precizat că unele școli au solicitat o suplimentare de clase pregătitoare sau locuri în aceste clase, fiind aprobate, în plus, de IȘJ, 22- 26 de clase. Astfel, școlile gimnaziale nr. 3 Suceava și Udești au cerut câte două clase în plus, 13 unități au solicitat câte o clasă, iar 14 au dorit suplimentarea locurilor. Inițial, conform planului de școlarizare, în județ au fost prevăzute, pentru anul școlar următor, 343 de clase pregătitoare, pentru 6390 de copii. Acum, cu suplimentările solicitate, sunt aproape 366. Copiii care nu au fost admiși la școala aleasă, dar și cei care nu au participat la prima etapă de înscriere vor putea fi repartizați la unitățile școlare la care au rămas cu locuri disponibile. O a doua etapă de înscrieri va începe pe 8 mai și se va încheia pe 17, iar listele finale cu elevii fiecărei școli vor fi afișate pe 24 mai 2013.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: