Lefuri alese ?

Aflăm că 50 de parlamentari ai USL au depus un proiect de lege care vizează modificări/majorări ale „salariilor personalului din sectorul bugetar”, beneficiari urmând a fi pare-se, într-o instanță, nu „personalul”, ci doar „aleșii”. Iar primele calcule apărute prin presa centrală îi au în vedere (doar) pe președinții și vicii de consilii județene, pe primari și viceprimari. Ce-ar fi de spus? Că, la o adică, oricui îi șade mai bine cu o leafă mai mare decât cu una (mai) mică, fie el președinte ori viceprimar, mai ales dacă banii vor fi venind de la contribuabilii loco. Discuții anterioare pe această temă (sau nu chiar pe aceasta, ci despre „salarizarea primarilor și a funcționarilor publici” pomeneau despre toamnă ca perioadă nimerită pentru așa ceva (fiindcă atunci… se culeg roadele?) și conțineau proptele de genul… doar așa ei (de la funcționarii publici la primari) vor avea „performanță și expertiză”.
 

L.D. CLEMENT

Dacă-i așa, e posibil ca performanța să crească un pic (ca urmare a creșterii stimei de sine, să zicem), însă nu-mi vine a crede că și expertiza cuiva se augmentează dacă-i mai vâri niște bani pe card. Cât despre aleși, e clar că e total desuetă și inoperantă ideea (uneori fluturată prin campanii, pentru a fi îngropată iute apoi) că bunăoară primarul ar fi un ins care se zbate să fie ce este pentru a se jertfi vreme de cel puțin un mandat de dragul comunității. Dar mi-e că la fel de proastă e și ideea că bunăoară primarul muncește pe leafă. Fiindcă dacă ar fi (fost) așa, tot așteptând ei majorare de la un guvern de stânga, nu le-ar fi ajuns paralele pentru cămeși albe și cravate, d-apoi pentru proprietăți, limuzine, firme etc. Mă tem că un primar e un ins priceput să stoarcă euro și din pietriș; și mă mai tem că împrumută din expertiza-i și câte unui funcționar public care, altfel, n-ar face purici la primărie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: