La grătar, doar în locurile special amenajate

> Legea prevede că activitățile de picnic se organizează doar în locurile special amenajate sau în cele indicate de către primării, Direcția Silvică sau operatorii privați
 

În zilele libere pe care le vor avea, locuitorii municipiului Suceava nu vor putea merge la picnic decât în locurile special destinate și amenajate pentru acest gen de activități de petrecere a timpului liber. La începutul anului trecut, pe fondul reglementărilor legale cu specific, municipalitatea a amenajat un asemenea loc în zona iazurilor din apropierea Casei de Oaspeți, în spatele fostei uzine electrice. „Noi avem amenajate locuri de picnic încă de anul trecut. Este vorba, în primul rând, de zona «Lacuri», așa cum este cunoscută, cea de pe strada Brădetului, acolo unde Primăria Suceava a luat în administrare o suprafață de teren și două iazuri” a declarat primarul Ion Lungu. O altă locație pentru amatorii de grătare este cea de pe Dealul Burdujeni, în zona fostei crescătorii de păsări „Avicola”, altele fiind plasate în prejma Mănăstirii Zamca și cartodromului din cartierul George Enescu. Legea nr. 54/2012 prevede că activitățile de picnic se organizează doar în locurile special amenajate sau în cele indicate de către primării, Direcția Silvică sau operatorii privați. Actul normativ stipulează că, obligatoriu, amenajările în cauză trebuie să dispună de o serie de dotări minime. Interzise sunt aprinderea focului în pădure și amenajarea vetrei de ardere pentru grătare direct pe sol sau pe covoarele vegetale. Autoturismele nu vor fi parcate pe spațiul verde, deșeurile se vor colecta și elimina numai la recipientele speciale, fiind interzisă aruncarea lor în cursurile de apă sau în acumulări.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: