În aprilie

Douăzeci de incendii de vegetație uscată

Desprimăvărarea rapidă și temperaturile ridicate dau mult de lucru angajaților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava. Șeful structurii, col. Ion Burlui, evidențiază că este perioada arderilor intenționate sau accidentale de vegetație uscată, numărul cazurilor de acest gen înmulțindu-se sensibil în ultimul timp.
 

„Chiar dacă, în acest an, iarna a intrat mult în primăvară, totuși caracteristicile vegetației uscate ierboase din această zonă permit o incendiere foarte facilă a acesteia” reliefează Burlui. Astfel, numai în ultima lună, în județul Suceava au avut loc 20 de incendii de vegetație uscată, unele dintre ele izbucnind în fondul forestier. Burlui arată că fenomenul este caracteristic tuturor zonelor județului, întâlnindu-se mai ales în mediul rural, iar în cel urban, la periferia orașelor, pe rampele pentru depozitarea gunoiului menajer. Ion Burlui relevă că urmează 6 zile libere pentru bugetari, acestea suprapunându-se cu concediile luate de sucevenii care lucrează în străinătate, precum și cu un aflux suplimentar de turiști. „Sunt zile de foc. Noi nu avem zile libere, riscurile de incendiu fiind crescute pe mai multe paliere” accentuează col. Burlui. El recomandă locuitorilor județului, cât și turiștilor, să se comporte în mod civilizat, în așa fel încât să nu apară evenimente deosebite: „Aș vrea să ne exprimăm în spirit civilizat bucuria și exuberanța în această perioadă de încălzire, așa cum am proceda la noi acasă, iar focul pentru grătare să-l facem în locuri special amenajate”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: