La spitalul rădăuțean

Lipsă de personal mediu și administrativ

Spitalul Municipal Rădăuți se confruntă cu deficit de personal la medici, dar mai ales la cadrele medicale și chiar la personalul administrativ, cauza fiind blocarea de până acum a posturilor, ne-a declarat managerul unității, ing. Dorin Tibeică. „Din cauza blocării posturilor, din 2009 am pierdut 40 de posturi” ne-a spus el, arătând că cea mai acută problemă este lipsa personalului mediu. Dar „devine o problemă și personalul administrativ, nu mai am cu cine face treburile administrative”. În ce privește specializările cu deficit de personal, directorul Tibeică a menționat terapia intensivă, medicina de urgență și neonatologia.
 

„Avem în pregătire 20 de rezidenți, de la anul I până la anul V, pe care-i așteptăm la post și pentru care, prin grija administrației locale, este construit un bloc cu 20 de apartamente (în foto pagina 1– n.n.). O parte din rezidenți sunt din localitate, i-am încurajat să-și ocupe posturile pe care le aveam noi” a menționat managerul spitalului rădăuțean. Ing. Dorin Tibeică a preluat conducerea unității în urmă cu 2 ani, una dintre direcțiile spre care și-a îndreptat atenția fiind politica de personal. „Este foarte important pentru sistemul de sănătate să ai grijă să-ți formezi personalul, să-l menții și să fie cât de cât mulțumit”. Directorul a spus că mulțumirea personalului ține de două aspecte, cel material, la care nu poate contribui fiindcă depinde de legislație, și profesional – prin asigurarea unor condiții cât mai bune de lucru. În acest sens, personalul medical beneficiază de echipamente moderne, iar pentru cadrele medii, anul trecut s-a finalizat investiția de amenajare a unor vestiare, la mansardă, unde există 300 de cușete pentru fiecare, unde oamenii se pot schimba. O altă facilitate acordată salariaților este asigurarea a zece zile pe an pentru studii de perfecționare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: