Butterflies in my stomach

Da, se poate! În România se mai fac lucruri de valoare. În muzică în cazul nostru. Vineri seară, în Talcioc Cultural au concertat „Butterflies în my stomach”. Jazz, Acid jazz, talent.
 

Obișnuiți că muzica contemporană înseamnă in main stream lenjerie intimă pe versuri de dragoste fisurată, înșelată, distrusă sau dimpotrivă eternă, fierbinte, siropoasă până ți se strepezesc urechile ori, în undergroundul debutant, talentat și bineînțeles neînțeles, lamentări romanticoase pe versuri pseudointelectuale al căror unic scop pare înlăturarea fără milă a oricărei rime sau ritm, ce s-a întâmplat vineri seară în Talcioc a fost șocant. În entuziasmul celei mai bune muzici pe care am ascultat-o live într-un club, din facultate încoace, aproape aș putea spune că există speranță și pentru artă. Nu, eu vorbesc aici și totuși nu cred că realizați ce spun! Oamenii aceia au cântat JAZZ, cu multe muchii de ACID JAZZ, pentru un public delirant. Public variind de la liceu la pensie. Nici lor, cântăreților, nu le venea să creadă că nu-i lasă lumea să plece acasă. Și, poate vi se va părea incredibil, niciunul dintre membrii formației nu avea vreun fular artistic înnodat la gât în stil boem francez, nici o pălărie hoață cu aer newyorkez, niciun accesoriu care să strige că tu ești adică Artistul. Va închipuiți, cum să faci muzică fără accesorii interesante? Jazz încă. Un clăpar demn de The Doors cu un volum și o ceafă (ras în cap fiind) de senator, un toboșar de vârsta a doua liniștit și cuminte pe scaunul său ca un vânzător de chioșc de ziare, doi chitariști tineri cu veste precum chelnerii de la terasa vecină și vocea, superba voce feminină, îmbrăcată de stradă, cu pantofi de seară și mișcări spasmodico duioase. Cum poate ieși asemenea muzică dintr-un asemenea ghiveci nu știu. Adică cumva să înțeleg că artiștii pot arăta normal și totuși crea minuni? Adică muzica nu se creează din lenjerie intimă și accesorii interesante? Se poate artă fără fular? Sunt bulversat, recunosc, dar sunt extatic să văd cu urechile mele minuni made in România.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: