După ce s-a încercat „confiscarea” manifestării

Primăria Suceava, principalul finanțator al Festivalului „Lira de aur”

> În urmă cu 7 ani, municipalitatea a dat de la bugetul local 70.000 de lei pentru achiziționarea unui pian de producție japoneză
 

Primaria Suceava

Primăria Suceava va fi principalul finanțator al Festivalului-concurs internațional de interpretare instrumentală „Lira de aur”, alocând, pentru susținerea manifestării, suma de 74.000 de lei. În acest sens, municipiul Suceava s-a asociat cu Asociația culturală „Lira de aur”, organizatorul acțiunii. „Anul acesta suntem la cea de-a XXXIV-a ediție. Este o manifestare de referință pentru municipalitate, iar după ce nu a mai fost finanțată de Ministerul Educației, aceasta a fost preluată în totalitate și finanțată de Primărie. Alături de Festivalul de artă medievală, avem două evenimente culturale la care ținem și care se identifică cu municipiul Suceava” a precizat primarul Ion Lungu. Suma în cauză a fost aprobată în recenta ședință ordinară a Consiliului Local. Evenimentul, considerat a fi „o bună promovare a Sucevei”, urmează a se desfășura în perioada mai-iunie 2013. În 2006, Consiliului Județean, printr-un un memoriu adresat Ministerului Educației și Cercetării, solicita acestei structuri să nu confiște Festivalul-concurs de interpretare „Ciprian Porumbescu” de la Suceava, dotat cu trofeul „Lira de aur”, prin transferarea manifestării la nivel central. În memoriu se arăta că după 1989 reluarea concursului a fost posibilă grație Ministerului Educației și Cercetării, Prefecturii, Consiliului Județean, Primăriei Suceava și Liceului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, care au asigurat protocolul, sălile de studiu, sălile de concurs, precum și serviciile de secretariat și logistică. Reamintim că, în urmă cu 7 ani, Primăria Suceava a dat de la bugetul local 70.000 de lei pentru achiziționarea unui pian de producție japoneză, primarul Ion Lungu fiind atunci neplăcut impresionat de starea proastă a vechiului instrumentul muzical folosit în festival.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: