Furt la gramaj într-un supermarket sucevean

> Comisarii pentru protecția consumatorului au descoperit produse cu o greutate mai mică decât cea de pe etichetă, dar și reetichetarea produselor, cu o masă mai mare față de cea declarată de producător > Toți comercianții de produse de post și pește au fost găsiți în neregulă, retrase de la comercializare fiind circa 400 kg de produse
 

Comisarii județeni pentru protecția consumatorilor au declanșat seria controalelor la comercianții de produse specifice sărbătorilor pascale. Șeful Comisariatului, Vasile Latiș, a declarat, ieri, că s-au făcut verificări la 45 de operatori economici, la care supuse controlului au fost 13.466 kg de produse. Latiș subliniază că la 38 de agenți economici s-au depistat 1.289 kg de produse cu abateri. Acestea se referă, în principal, la produse cu o masă mai mică decât cea înscrisă de producător pe etichetă, cât și reetichetarea produselor, cu o masă mai mare față de cea declarată de producător. „În acest din urmă caz, la un supermarket, la aplicarea codului de bare de către operatorul de la casă, greutatea produsului era mai mare cu 20 de grame decât cea dată de producător” a precizat comisarul-șef. Latiș a mai precizat că, pe durata controalelor, s-au depistat produse expirate și neetichetate, în special carne; etichete netraduse în limba română, la pulpe și ciocănele de pui; situații în care prețurile mărfurilor nu erau afișate. Comisarii pentru protecția consumatorilor au aplicat amenzi în valoare de 98.000 de lei și au oprit de la comercializare produse în valoare de 1.694 de lei. Lucrătorii specializați au controlat și 44 de comercianți de produse de post, cu toții fiind găsiți în neregulă. Agenții economici respectivi au fost amendați cu un total de 25.800 de lei, 181 kg de produse, în valoare 4.511 lei, fiind retrase de pe rafturi. Controlorii au depistat că anumite promoții erau aplicate greșit, iar, în multe cazuri, prețurile nu erau fișate. Nici cei 10 comercianți de pește și conserve de pește verificați nu au stat mai bine, la fiecare dintre ei fiind găsite încălcări ale prevederilor legale. Cantitatea de produse cu abateri a fost de 216 kg, agenților economici cu pricina fiindu-le aplicate amenzi în valoare de 7.700 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: