14 inculpați într-un megadosar de contrabandă cu țigări

La data de 25.04.2013, după cum informam în ediția anterioară, la ora 6.00, polițiști din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Investigare a Fraudelor, Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale sub coordonarea procurorilor DIICOT – S.T. Suceava au destructurat o grupare infracțională organizată, specializată în acte de contrabandă cu țigarete.
 

Au fost puse în aplicare 57 de autorizații de efectuare a perchezițiilor domiciliare în județele Suceava, Iași, Bistrița-Năsăud, Mureș, Neamț și municipiul București. Perchezițiile efectuate pe raza județului Suceava au fost executate de lucrători de poliție judiciară din cadrul IPJ Suceava, cu sprijinul lucrătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și IJJ Suceava. Suportul informativ și tehnic al operațiunii a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale – IGPR, Serviciul Român de Informații și Direcția de Informații și Protecție Internă. Perchezițiile efectuate pe raza municipiului București, a județelor Bistrița-Năsăud, Mureș, Neamț au fost executate de lucrătorii de poliție judiciară din cadrul IGPR, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, prin structurile teritoriale competente cu sprijinul SIIAS și IGJR. În baza probatoriului administrat, DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava a dispus reținerea a 14 inculpați care au fost introduși în arestul IPJ Suceava, pe baza ordonanțelor de reținere, urmând ca ei să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Au fost indisponibilizate 15 autovehicule, 35.000 de euro, 12.000 lei, 60 de telefoane mobile și alte bunuri și înscrisuri care interesează cauza. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea participației tuturor persoanelor implicate, la finalizarea activităților urmând a se dispune procedural. Inculpații – Cristian Andrei, Alexandru Ion Bălănescu, Mihail Tudor Deleanu, Gino Grama, Costel Icușar, Paul Iova, Alexandru Neacșu, Marius Viorel Negrea, Costică Nițu Gheorghe Plăcintă, Arcadie Plămadă, Vasile Procob, Ion Pricop și Ioan Sava – au fost, ieri, prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: