Chimia ? Un prieten !…

> În faza națională a Sesiunii de comunicări științifice s-au calificat echipaje formate din eleve de la CN „Mihai Eminescu” Suceava (coord. prof. dr. Cristina Maxim) și CM „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc (prof. Dorina Fântână Galeriu)
 

La Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava s-a desfășurat sâmbătă, 20 aprilie a.c., Sesiunea de comunicări științifice „Chimia – prieten sau dușman?”, faza județeană. Au participat elevi de la Colegiul Militar Liceal „Ștefan cel Mare”, de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret și elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava. Juriul – având ca membri profesorii Mihai Brândușa de la Colegiul „Ștefan cel Mare”, Grosu Manuela de la Colegiul „Samuil Isopescu”, Chirilă Alexandra, inspector al IȘJ și, președinte, pe prof. Popa Olguța de la Colegiul „Mihai Băcescu” Fălticeni – a apreciat toate lucrările prezentate și a felicitat elevii și profesorii coordonatori, încurajând elevii spre noi cercetări în domeniul chimiei. La faza națională ce va avea loc pe 11 mai, la Universitatea Politehnică din București, s-au calificat doua echipe formate din elevele Bardan Anamaria și Popovici Mădălina din clasa a XI-a de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, cu proiectul de cercetare „Influența substanțelor conservante asupra calității pâinii”, proiect coordonat de prof. dr. Maxim Cristina, și elevele Scurtu Andreea și Ungureanu Miruna de la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare”, cu tema „Aparență versus Esență”, coordonat de prof. Fântână Galeriu Dorina. La această sesiune au fost prezenți și foști elevi ai Colegiul Național „Mihai Eminescu”, în prezent studenți, dna inspectoare Carmen Ciobâcă. O surpriză plăcută a fost prezența printre noi a dnei conf. Gabriela Constantinescu, prodecan la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității Suceava, care le-a vorbit elevilor despre rolul chimiei în industria alimentară și despre posibilitatea pe care o au elevii de a-și continua pasiunea pentru chimie, pentru cercetare, ca viitori studenți ai Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Sub mottoul „Pâinea este regele mesei și toate celelalte sunt doar curtea regală care îl înconjoară pe rege”, echipa Colegiului Național „Mihai Eminescu” a ținut să arate influența conservanților asupra unui important aliment de pe masa noastră, un aliment care stă la baza piramidei alimentare. Elevele participante au dat dovadă de dăruire și au reușit, prin muncă în echipă, să creeze un studiu interesant care ne îndrumă să ne facem un obicei din a citi informațiile de pe ambalajul pâinii pe care o cumpărăm. Meritul calificării în etapa următoare a concursului este, firește, și al profesorului coordonator, pentru că o persoană care are inițiativă și spirit organizatoric te determină să faci deja un prim pas către reușită. UNGUREANU PAULA-ANCUȚA, elevă, cl. a X-a

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: