Un bătrân de 83 de ani, ultima victimă înșelată prin metoda „accidentul”

> Metoda „accidentul” a mai funcționat o dată pentru doi indivizi care au înșelat un bătrân de 83 de ani, din Bălăceana > Crezând că scoate din belea un amic preot, Mihai B., din Bălăceana, a dat unor necunoscuți 10.000 de lei
 

La sfârșitul lunii martie 2013, la locuința lui Mihai G. au venit doi bărbați care i-au spus că lucrează la o mănăstire din județul Neamț. Cu îngrijorarea de rigoare, cei doi i-au spus bătrânului că vin din partea unui preot, pe care acesta îl cunoștea de altfel și care suferise un accident auto. Preotul care slujise în comuna Bălăceana și cu care bătrânul avea o relație de amiciție, îl ruga, chipurile, prin intermediul celor doi mesageri, să-i împrumute niște bani. Mihai B. s-a dus la sucursala CEC din Ilișești, a scos 10.000 de lei și i-a dat unuia dintre cei doi oameni de la „mănăstire”. Peste aproape două săptămâni, bătrânul a făcut rost de numărul de telefon al preotului și l-a sunat să vadă ce-i cu el după accident, dar mare i-a fost surpriză să afle că părintele în cauză nu suferise un astfel de eveniment și că nu trimisese pe nimeni după bani pentru el. Realizând atunci că a fost victima unor escroci, Mihai B. s-a dus la poliție și a povestit pățania. Mai multe persoane, majoritatea vârstnici, din județul Suceava, au căzut victime acestui gen de înșelăciune. Mare parte a populație a fost informată asupra „tehnicii” unor indivizi de a înșela cu diferite sume folosind motivul unui accident auto al unei persoane cunoscute victimei și a devenit prevăzătoare. Bătrânul din Bălăceana, însă, a picat în plasă, polițiștii încercând acum să dea de urma înșelătorilor. „Polițiștii reamintesc cetățenilor să manifeste maximă responsabilitate când sunt subiecții unor astfel de abordări, să fie reticenți și să nu dea curs unor astfel de cereri. În cazul în care întâlnesc astfel de situații, cetățenii sunt rugați să le semnaleze de îndată poliției prin apelarea SNUAU 112”, a comunicat IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: