Gheorghe Flutur nu dorește ca Suceava să devină „pol al sărăciei”

Secretarul general al PDL Gheorghe Flutur, care este si președintele organizației județene Suceava a PDL, consideră că USL nu ține cont de populație în ceea ce privește procesul de regionalizare și că pune în realitate, în practică, regiunile lui Octav Cozmâncă, trasate artificial cu creionul bont, ignorând regiunile istorice cum ar fi Bucovina.
 

Gheorghe Flutur arată, într-un comunicat de presă, că tema regionalizării apare tot mai frecvent în declarațiile liderilor USL, dar, din păcate, totul se rezumă în apariții la televizor și simpozioane. Parlamentarul sucevean le atrage atenția celor din USL că nu așa se face regionalizarea, metoda cea mai bună fiind în opinia sa discuția directă cu cei vizați și se mai întreabă „la ce este bună regionalizarea dacă nu pentru a veni în sprijinul populației?”. „Nu văd la USL nicio preocupare ca prin regionalizare sau reorganizare administrativă populația să poată beneficia de servicii mai bune și mai ieftine, de exemplu. Atunci se pune întrebarea: De ce și Pentru cine vrea USL regionalizare? Cum nu din grijă pentru populație vrea USL să facă regiuni, nu e de mirare că nu se consultă cu cei care, în mod normal, ar trebui să fie beneficiarii regionalizării”, se arată în comunicatul de presă. Flutur mai subliniază că USL trebuie să înțeleagă că regiunile trebuie să-și stabilească strategiile de dezvoltare și că nu Bucureștiul știe ce e mai bine pentru Dărmănești. „Eu și PDL credem că e greșită împărțirea în opt regiuni, iar în ceea ce privește Moldova, nu ar trebui să fie doar o regiune. Nu pot fi ignorate argumente de ordin istoric sau cultural. Atunci și Suceava, și Iașiul ar avea un cuvânt de spus”, mai spune secretarul general al PDL. El a anunțat că după Paște va organiza dezbateri cu cetățenii din județul Suceava pentru a-și spune punctul de vedere despre regionalizare și reorganizare administrativă, întrucât populația județului Suceava trebuie întrebată și trebuie să spună cum vede și ce vrea de la regionalizare, iar la întâlniri vor fi invitați din mediul universitar și cel de afaceri, mass-media, dar și reprezentanții societății civile. „Nu e corect ce face USL. Cu toate că despre regiunile istorice, inclusiv despre Bucovina, se predă în școli, USL pune în practică regiunile lui Cozmâncă, trasate artificial cu creionul bont. USL face asta ignorând populația”, a mai precizat senatorul Gheorghe Flutur. El a mai spus că dacă USL continuă să ignore populația, de aici i se va trage prăbușirea. „USL să nu uite că în Polonia regionalizare a însemnat căderea a trei guverne”, a mai arătat liderul PDL. El a mai spus că PDL nu dorește o regionalizare care să concentreze investițiile într-un singur oraș și în restul regiunii să fie poli de sărăcie. „Iată de ce nu putem fi de acord cu ce vrea să facă USL”, a mai arătat Flutur. O poziție oarecum asemănătoare a avut, săptămâna trecută, liderul PNL Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, care a anunțat că dorește stabilirea prin lege a zilei de 28 noiembrie ca Ziua Bucovinei, care să fie regiune distinctă în urma procesului de regionalizare. „Noi, bucovinenii, merităm o zi a noastră pentru că Bucovina e o regiune istorică, și nu una trasată cu pixul la un moment dat, de gen est-vest, stânga-dreapta”, a mai spus deputatul liberal sucevean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: